- KOZANI NEWS - https://www.kozaninews.gr -

Καλλιόπη Βέττα: Επίσκεψη στη Σιάτιστα, την Αιανή και την Άνω Κώμη

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, επισκέφθηκε στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου την Σιάτιστα, την Αιανή και την Άνω Κώμη όπου συναντήθηκε με προέδρους και μέλη των τοπικών συμβουλίων, όπως και με κατοίκους της περιοχής.

Αρχικά, την πρώτη ημέρα, επισκέφθηκε την Σιάτιστα, συνοδευόμενη από το μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Κοζάνης κ. Γιάννη Τσιούκαλα  όπου πραγματοποίησε περιοδεία στην λαϊκή αγορά και τα καταστήματα της πόλης, συνοδευόμενη από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις συζητήσεις με τους κατοίκους αναδείχθηκαν τα προβλήματα της Σιάτιστας, με ιδιαίτερη έμφαση στη μεγάλη ανεργία, την κατάρρευση της εκτροφής και εμπορίου γούνας, την έλλειψη προοπτικών και τη μετανάστευση των νέων.
Η κ. Βέττα, τόνισε ότι εκλείπουν οι στοχευμένες παρεμβάσεις για την στήριξη της περιοχής, καθώς τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και στον τομέα των υπηρεσιών και της βιομηχανίας, η Σιάτιστα έχει μεγάλες δυνατότητες που μένουν αναξιοποίητες.
Τέλος, στις συζητήσεις με τους πολίτες αναδείχθηκε το μεγάλο πρόβλημα με την απολιγνιτοποίηση που πλήττει, εκτός από το ενεργειακό λεκανοπέδιο, και την υπόλοιπη περιφερειακή ενότητα. Συνομολογήθηκε ότι δεν υπάρχει καμία πρόνοια για την απώλεια των εισοδημάτων ενώ, μέχρι τώρα, τα μέτρα έχουν μείνει σε επίπεδο εξαγγελιών.
Αργότερα, επισκέφθηκε την Αιανή, συνοδευόμενη από το μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Παναγιώτη Κοντό και μέλη της Ο.Μ. Ελιμείας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο  κ. Αστέριο Βαβλιάρα, τα μέλη κ. Στέλλα Πελέκα και κ. Αλεξάνδρα Τσιγκανά , όπως και με το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κοζάνης κ. Γεώργιο Φτάκα.
Τέθηκαν προβλήματα όπως η ανεργία, η μετανάστευση και η μείωση του μαθητικού πληθυσμού ενώ, αναδείχθηκε το οξύ πρόβλημα μετακίνησης προς το κέντρο του Δήμου, καθώς δεν υπάρχει συχνή αστική σύνδεση.
Τέλος, τέθηκε το ζήτημα με την έλλειψη ιατρών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα κυβερνητικά μέτρα που αφορούν την εστίαση, καθώς επηρεάζουν άμεσα τους περίπου 100 εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτό τον τομέα.
Την Παρασκευή, η κ. Βέττα, συνοδευόμενη από τον Συντονιστή της Ο.Μ Ελιμείας κ. Σάκη Κοτούλα και το μέλος της Ν.Ε. Κοζάνης κ. Ευάγγελο Μούσιο, επισκέφθηκε την Άνω Κώμη, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Κορκίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Ματράκη, τα μέλη κ. Ρεβέκκα Εμμανουηλίδου και κ. Θεόδωρο Σταμκόπουλο.
Επίσης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Άνω Κώμης κ. Μανώλη Τσιρέκα, όπως και με την Πρόεδρο Γονέων και Κηδεμόνων κ. Αικατερίνη Μητσαργιώτη.
Στις συζητήσεις καταγράφηκε ο προβληματισμός για την ανεργία, την εγκατάλειψη του πρωτογενή τομέα, το δίκτυο οδοποιίας, την έλλειψη υποδομών για την ψυχαγωγία των παιδιών, ενώ επισημάνθηκαν τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την παραλαβή των γηπεδικών εγκαταστάσεων, καθώς δεν υπάρχουν οι συνοδοί, βοηθητικοί χώροι.
Η κ. Βέττα, σε όλες τις συναντήσεις, αναφέρθηκε στην αδιαφορία της κυβέρνησης για την στήριξη της Π.Ε Κοζάνης, όπως αυτή εκφράζεται από την ανεργία-ρεκόρ, την απαξίωση της υγείας και της παιδείας, την βίαιη απολιγνιτοποίηση και την στασιμότητα των υποδομών
Τέλος, από όλους τους συνομιλητές, αναδείχθηκε το ζήτημα με την ακρίβεια και την αύξηση των τιμών ενέργειας, τέθηκαν ζητήματα δημοκρατίας και αντιπροσώπευσης, ενώ επισημάνθηκαν και τα προβλήματα που θα προκύψουν από το νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση.