- KOZANI NEWS - https://www.kozaninews.gr -

Καλλιόπη Βέττα: Επίσκεψη σε Άρδασσα, Αναρράχη και Εμπόριο

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε την Άρδασσα, την Αναρράχη και το Εμπόριο όπου συναντήθηκε με τους Προέδρους και Μέλη των τοπικών συμβουλίων, όπως και με κατοίκους της περιοχής.
Αρχικά, επισκέφθηκε την Άρδασσα -συνοδευόμενη από τους Συντονιστές των Οργανώσεων Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Εορδαίας κκ. Γιώργο Αμυρά και Βασίλη Μπέλτσο, όπως και αρκετά μέλη του κόμματος –  όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Ισαάκ Τσολακίδη και το Μέλος κ. Μωυσή Φολτόπουλο.
Στη συζήτηση αναδείχτηκαν τα προβλήματα της περιοχής, με ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτογενή τομέα, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στα Σχέδια Βελτίωσης για τους νέους αγρότες και σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες λόγω των δυσμενών κλιματολογικών συνθηκών.
Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα με την έλλειψη νέων και την υποβάθμιση των σχολικών δομών, καθώς και τη μη κάλυψη των αναγκών σε ξυλεία, γεγονός που θα δυσχεράνει την θέρμανση των κατοίκων της περιοχής.
Στη συνέχεια, με την ίδια αντιπροσωπεία μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., επισκέφθηκε την Αναρράχη, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Κοσμά Κωτσίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Φίλιο, και τα Μέλη κκ. Βασιλική Σκάνα, Σάββα Κοκκινίδη και Χρήστο Σωτηριάδη.
Τέθηκαν παραπλήσια ζητήματα ενώ, επίσης, αναδείχθηκε το πρόβλημα λειψυδρίας, καθώς το σύστημα υδροδότησης χρειάζεται συντήρηση για να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών. Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι  ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση, απογυμνώνει τα τοπικά συμβούλια από αρμοδιότητες και τα καθιστά μόνο εισηγητικά όργανα, χωρίς εξουσίες και αυτόνομα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Τέλος, στο Εμπόριο, όπου παρευρέθηκε και ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Κώστας Πασσαλίδης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Αθανάσιο Μπόζια και το μέλος κ. Δημήτριο Τζιούμα.
Ομοίως, τέθηκε το πρόβλημα με την ξύλευση και τη μείωση των διαθέσιμων κυβικών για την θέρμανση των οικιών, ενώ συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα με το αρδευτικό δίκτυο και τη μείωση της καστανοπαραγωγής.
Σε όλες τις συναντήσεις, καταγράφηκε προβληματισμός για την υψηλή ανεργία, την ακρίβεια,  την έλλειψη υποδομών και τις μειωμένες προοπτικές της περιοχής λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης.
Η κ. Βέττα επεσήμανε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφυξία των μικρών επιχειρήσεων και ιδιοκτησιών, είναι πλέον σε εξέλιξη, ιδιαίτερα σε μια περιοχή, όπως η Π.Ε. Κοζάνης, η οποία οδηγείται στον ξαφνικό θάνατο.
Τόνισε ότι αν δεν υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις, ικανά χρηματοδοτικά εργαλεία, διαφοροποίηση της παραγωγικής βάσης και στήριξη των κατοίκων, η περιοχή θα βιώσει, με επιταχυνόμενο ρυθμό, τον μαρασμό και την υποβάθμιση.
Τέλος, ανέφερε, ότι μόνο με συντονισμένες δράσεις θα αλλάξει αυτή πορεία απαξίωσης και αδιαφορίας της Π.Ε. Κοζάνης, καλώντας τα μέλη των Συμβουλίων και τους κατοίκους να εκφράσουν με γόνιμο και αποτελεσματικό τρόπο την επιθυμία τους για ένα καλύτερο αύριο.