- KOZANI NEWS - https://www.kozaninews.gr -

Καλλιόπη Βέττα: «Να αποκατασταθούν άμεσα οι ταχυδρομικές υπηρεσίες στη Δ.Ε. Ελίμειας»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα: «Επιστολή Διαμαρτυρίας της Δ.Ε. Ελίμειας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ και τη συνολική υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην περιοχή».

Η ερώτηση βασίζεται σε υπόμνημα της Δημοτικής Ενότητας Ελίμειας σχετικά με το κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ στην περιοχή που εξυπηρετούσε 7 κοινότητες (Κρόκος, Άνω Κώμη, Κάτω Κώμη, Μηλιά, Σπάρτος, Κοντοβούνι, Καισαρεια) και περίπου 6.000 κατοίκους, οι οποίοι πλέον, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτησή τους.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, με το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, προβλέπεται η κάλυψη τεράστιων αποστάσεων από έναν μόνο διανομέα, η κατάργηση της παράδοσης κατ΄οίκον και η  έκθεση της αλληλογραφίας των κατοίκων σε δημόσιο χώρο, γεγονός που εγείρει πολλά ζητήματα για την ακρίβεια και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως επίσης και για την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων.

Τέλος, στην ερώτηση καταγράφεται το αίτημα επαναλειτουργίας των ταχυδρομικών υπηρεσιών, γεγονός που θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση μιας ζωτικής σημασίας ανάγκη για την ζωή των πολιτών της περιοχής.

Η ερώτηση.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Επιστολή Διαμαρτυρίας της Δ.Ε. Ελίμειας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ και τη συνολική υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην περιοχή»

Η Βουλευτής Κοζάνης κ. Βέττα Καλλιόπη καταθέτει προς τον κ. Υπουργό
Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιστολή διαμαρτυρίας της Δημοτικής Ενότητας Ελίμειας της Κοζάνης

σχετικά με τον κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ., που εξυπηρετούσε εδώ και χρόνια τις 7 κοινότητες (Κρόκος, Άνω Κώμη, Κάτω Κώμη, Μηλιά, Σπάρτος, Κοντοβούνι, Καισαρεια) και τους 6.000 κατοίκους της Δ.Ε. Ελίμειας, ιδίως τους πιο ανήμπορους και ηλικιωμένους που αδυνατούν πλέον να εξυπηρετηθούν.

Όπως επισημαίνουν όλοι οι Πρόεδροι των κοινοτήτων, μετά την απομάκρυνση μιας ακόμη δομής από την περιοχή υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο η ζωή των ανθρώπων, καθώς το «νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης» προβλέπει την κάλυψη τεράστιων χιλιομετρικών αποστάσεων από έναν μόνο διανομέα, την κατάργηση της υπηρεσίας παράδοσης κατ’ οίκον και την έκθεση της αλληλογραφίας των κατοίκων σε δημόσιο χώρο έως ότου την παραλάβουν.

Κατόπιν των παραπάνω οι εκπρόσωποι της Δ.Ε. Ελίμειας ζητούν την επανεξέταση της απόφασης για το κλείσιμο του μοναδικού καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή τους και αιτούνται την επαναλειτουργία του.

Επισυνάπτεται επιστολή με τα αναφερόμενα σχετικά.

Παρακαλούμε για την απάντησή σας και τις σχετικές ενέργειες καθώς και να
μας ενημερώσετε σχετικά.

 

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2021

Η καταθέτουσα βουλευτής

Καλλιόπη Βέττα