- KOZANI NEWS - https://www.kozaninews.gr -

Ερωτήσεις από την Παρασκευή Βρυζίδου και οι απαντήσεις με θέμα την «Ανάπτυξη και αξιοποίηση της έρευνας και της καινοτομίας: Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα»

Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας που συνεδρίασε, τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσε η κυρία Αικατερίνη Πραματάρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Επιστημονική Υπεύθυνη  του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΟΠΑ και Partner στο Uni.fund.

Παρασκευή Βρυζίδου:

Θα ήθελα, πριν κάνω την ερώτησή μου, να πω για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι αυτή προσπάθεια που γίνεται από την Επιτροπή μας, να συνδυάσουμε την έρευνα με την επιχειρηματικότητα.

Σήμερα, όμως,  η πρόοδος δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν δεν ακολουθηθεί η τεχνολογία και η καινοτομία, διότι τίποτε δεν είναι όπως ήταν στο παρελθόν.

Να ρωτήσω λοιπόν,

Το δεύτερο που θέλω να ρωτήσω είναι:

Τέλος,

Σας ευχαριστώ.

→ Αικατερίνη Πραματάρη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Επιστημονική Υπεύθυνη  του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΟΠΑ και Partner στο Uni.fund):

Η κυρία Βρυζίδου, έκανε κάποιες πολύ ωραίες ερωτήσεις και τοποθετήσεις,

Στην πραγματικότητα, μέσα από τις διαδικασίες, αυτό που λέμε ανοιχτής καινοτομίας, λειτουργούμε αμφίδρομα.

Όλοι έχουμε μια κοινή βάση γνώσης και αντίληψης, αλλά ο καθένας πρέπει να εστιάζει εκεί που είναι πιο δυνατός και έχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Δηλαδή, να αναγνωρίσουμε ο ένας τα δυνατά σημεία του άλλου και σε εθνικό επίπεδο να υπάρξει και στόχευση σε κάθετους τομείς.

 

Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=Jnd17-fn87Q [1]