Συνάντηση του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά με τον Πρόεδρο του Ομίλου Εταιρειών «Μηχανική» Πρόδρομο Εμφιετζόγλου


Tags |

Συνάντηση με τον ιδρυτή και Πρόεδρο του Δ.Σ. του ομίλου εταιρειών «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, είχε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Φουρκιώτης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας του Δήμου Εορδαίας Ιωάννης Καραβασίλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Σπόντης.

Τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν τις εξελίξεις στα ενεργειακά ζητήματα και ειδικότερα την σημαντικότητα του λιγνίτη στην κάλυψη των μελλοντικών ενεργειακών αναγκών της χώρας, όπου και διαπιστώθηκε ταύτιση των απόψεων του κυρίου Εμφιετζόγλου με την δημοσίως διατυπωμένη θέση της δημοτικής αρχής, για παραμονή των λιγνιτικών μονάδων για χρόνο όχι μικρότερο της 10ετίας από το έτος 2028 και μετά .

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς σημείωσε με έμφαση την αναγκαιότητα μεταφοράς αυτού του ορίζοντα πλησιέστερα στο 2050, ώστε να υπάρξει σχεδιασμός κι εφαρμογή εναλλακτικών κατευθύνσεων στην οικονομία και την ενεργειακή κατανάλωση, ενώ επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι η ενεργειακή μετάβαση της χώρας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ελληνικής οικονομίας και εφόσον δεν υλοποιηθεί με όρους που θα διασφαλίζουν την ομαλότητα, θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή.

Τέλος ο κ. Πλακεντάς ευχαρίστησε τον κ. Εμφιετζόγλου για την συνεχή προσφορά και την έμπρακτη στήριξη του στην ευρύτερη περιοχή, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ειλικρινή σύμμαχο της Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας».