- KOZANI NEWS - https://www.kozaninews.gr -

Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης του έργου: «Βελτίωση οδικού τμήματος Βουνάσα – Ελάτης εντός των ορίων της ΠΕ Κοζάνης»

Εγκρίθηκε, από την Οικονομική Επιτροπή [1] της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΥΝΑΣΑ – ΕΛΑΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού: 2.730.000,00 €.

Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, και θα χρηματοδοτηθεί κατά 85% (2.320.500,00 €) από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και κατά 15% (409.500,00 €) από τον Δήμο Σερβίων.

Περιλαμβάνει τη βελτίωση οδικού τμήματος, μήκους 5 χιλιομέτρων περίπου, εντός των ορίων της Π.Ε. Κοζάνης [2], με τη χάραξη να ακολουθεί την υφιστάμενη οδό βελτιώνοντας όμως τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και τις στροφές της, ώστε να είναι ασφαλής και λειτουργική για τους οδηγούς που θα κινούνται σε αυτήν.

Προβλέπεται η οδοστρωσία και η ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, η κατασκευή των κατάλληλων τεχνικών, ώστε να εξασφαλίζεται η αποφυγή των υδάτινων διαβρώσεων του σώματος της οδού, η τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων, σε επικίνδυνα σημεία, καθώς και η οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, για την αύξηση της οδικής ασφάλειας και την παροχή πληροφοριών στους οδηγούς.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας [3], πιστή στις δεσμεύσεις της, συνεχίζει να σχεδιάζει, να προγραμματίζει και να υλοποιεί έργα υποδομών με στόχο την άρση της απομόνωσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Δυτικομακεδόνων.