Αναβάθμιση της λειτουργίας της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού από την ΠΕ Κοζάνης


Tags |

Την έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 για τη βελτίωση της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης συνολικού προϋπολογισμού 27.600 ευρώ, εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ΠΔΜ της 15ης Φεβρουαρίου 2022.

Η αίθουσα εκδηλώσεων της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί χώρο συνάθροισης πολιτών στον οποίο πραγματοποιούνται συνέδρια, ημερίδες, συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις τόσο από την Εύξεινο Λέσχη όσο και από φορείς και λοιπούς συλλόγους. Η πανδημία στέρησε σημαντικά έσοδα από τη Στέγη με αποτέλεσμα να απαιτείται ενίσχυσή της ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες ψύξης- θέρμανσης των χώρων αλλά και προμήθειας υποστηρικτικού εξοπλισμού για τις εκδηλώσεις όπως μικρόφωνα, κονσόλα ήχου, φωτιστικά σκηνής και ηχεία. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται σημαντικά και άμεσα η παροχή υπηρεσιών προς τους φορείς, τους καλλιτέχνες και το σύνολο των πολιτών που συμμετέχει στις δράσεις που υλοποιούνται εντός του κτιρίου.

Η αντιπεριφερειάρχης  σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Κων/νο Σανίδη, τόνισε τη σημαντικότητα του εμβληματικού κτιρίου και τη δυναμική ανάπτυξης που διαθέτει , η οποία μπορεί να το καταστήσει κέντρο ποντιακού πολιτισμού όλης της χώρας μέσω οργανωμένων ενεργειών αξιοποίησής του με πυξίδα την ιστορία και την παράδοση.