Κολυμβητήριο Κοζάνης: Σε εξέλιξη οι εργασίες στατικής αποκατάστασης του μεταλλικού κελύφους


Tags |

Με πυρετώδεις ρυθμούς εξελίσσεται το πρώτο στάδιο των εργασιών στο Κολυμβητήριο του ΔΑΚ Κοζάνης που αφορά στην στατική αποκατάσταση του μεταλλικού του κελύφους.

Την εξέλιξη των εργασιών παρακολούθησε δια ζώσης ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου, το πρωί της Παρασκευής 29 Ιουλίου 2022. Παρόντες ήταν επίσης ο  διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Πεχλιβανίδης, ο επιβλέπων μηχανικός του έργου, Γιώργος Τζιόμπρας, καθώς και ο ανάδοχος του έργου,εκπρόσωπος της ΕΒΙΤΕΜ,  Λ. Δεμερτζίδης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μαλούτας «Παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη των εργασιών στο κολυμβητήριο, ένα έργο με βαρύνουσα σημασία για τους πολίτες».

Υπενθυμίζεται, ότι ο προϋπολογισμός για το έργο στατικής αποκατάστασης του μεταλλικού φέροντος οργανισμού του κολυμβητηρίου είναι 608.000 ευρώ με Φ.Π.Α., ενώ η  συμβατική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 444.407,46 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Η χρηματοδότηση του έργου είναι από το ΕΑΠ 2012-2016.

Σημειώνεται, ότι γίνεται αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση της τρέχουσας εργολαβίας μέχρι το τέλος του έτους. Στη συνέχεια, σειρά έχει η δεύτερη φάση παρεμβάσεων στο κολυμβητήριο Κοζάνης, που αφορά στη λειτουργικότητα και περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης και ενεργειακής αναβάθμισης. Η μελέτη που ήδη εκπονείται από την ΑΝΚΟ αναμένεται να παραδοθεί μέσα στον Σεπτέμβρη, με τις εργασίες να ξεκινούν αμέσως μετά.