Προβολή της ταινίας Σκοποφιλία και after party στην αυλή της Άρσις Κοζάνης


Tags |

Μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε, την Πέμπτη 4 Αυγούστου, την ταινία των Ναταλίας Λαμπροπούλου και Ηλέκτρας Αγγελετοπούλου «Σκοποφιλία», στις 21:00, στην αυλή του σπιτιού της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

Η Σκοποφιλία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ταινία οθόνης υπολογιστή, ενώ είναι μόλις η τρίτη σε όλο τον κόσμο (μετά την Unfriended και την Αναζήτηση). Η αφήγηση της ταινίας είναι κυρίως μέσω της οθόνης του ήρωα του υπολογιστή.

Η ιστορία της αφορά έναν φοιτητή ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα σπίτι του λόγω προβλημάτων υγείας. Το μεγαλύτερο μέρος της δράσης εξελίσσεται μέσω βιντεοκλήσεων, αλληλεπιδράσεων στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και μέσω της διαδικτυακής παρακολούθησης των φωνητικών…

H ταινία των Ναταλίας Λαμπροπούλου και Ηλέκτρας Αγγελετοπούλου ανήκει στο είδος των «computerscreenmovies», ταινίες που βλέπουμε όλο και περισσότερο τελευταία, κι η δράση τους ξεδιπλώνεται (κυρίως) μέσα από την οθόνη του υπολογιστή (ή του κινητού τηλεφώνου). Οι ήρωες ζουν μέσα από τα socialmedia, τσατάρουν, σχολιάζουν, κάνουν skype, παρακολουθούν από κάμερες – κατακερματισμένες μικρότερες οθόνες συνθέτουν το παζλ για εμάς στη μεγάλη.

Όλοι οι βασικοί συντελεστές της ταινίας Σκοποφιλίαείναι απόφοιτοι/απόφοιτες και φοιτητές/φοιτήτριες του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2018, ενώ στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2019.

«Στους καιρούς που όλοι βρισκόμαστε στο σπίτι – ή όλοι θα έπρεπε να βρισκόμαστε, θελήσαμε να προσφέρουμε ένα μικρό λιθαράκι στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία που τόσο στερούμαστε … Εξάλλου – το βλέπουμε ως αντίδωρο καθώς η ταινία ήταν απολύτως lowbudget – δεν στοίχισε περισσότερο από 5.000 ευρώ κι αυτό το ποσό εξασφαλίστηκε από τις χορηγίες Θεσσαλονικιών επιχειρηματιών ή και απλών ανθρώπων» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεναριογράφος -παραγωγός της ταινίας Σωτήρης Πετρίδης – Μεταδιδακτορικός Ερευνητής και Διδάσκων του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ.

Ελλάδα, 2018

Παραγωγή: Σωτήρης Πετρίδης, Δημήτρης Τσακαλέας, Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου

Σκηνοθεσία: Ναταλία Λαμπροπούλου, Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου

Σενάριο: Σωτήρης Πετρίδης

Φωτογραφία: Θανάσης Κωνσταντόπουλος

Μοντάζ: Τάνια Ναναυράκη

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Πρωταγωνιστούν: Ηλέκτρα Καρτάνου, Κωνσταντίνος Λιάρος, Τζόυς Ευείδη, Νικίας Φονταράς, Ελένη Θυμιοπούλου, Θάνος Φερετζέλης, Ματίνα Κουλουριώτη, Στέλλα Νούλη

Διάρκεια: 70 λεπτά

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=0YMpDAK3tE0

Page: https://www.facebook.com/scopophilia.film

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη βραδιά και το afterpartyεδώ:

https://www.facebook.com/events/3387016738288952

 

Ελεύθερη Είσοδος