- KOZANI NEWS - https://www.kozaninews.gr -

Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν στις 05-09-2022 τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχή της Κοζάνης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, δύο (2) αλλοδαποί, μία  51χρονη γυναίκα και ένας 31χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προαναφερόμενοι αστυνομικοί, εντόπισαν σε περιοχή της Κοζάνης και στάθμευσαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 31χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν εντός αυτού και κατασχέθηκαν τρεις (3) ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν συνολικά -51- συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -52- κιλών και -495- γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, εντοπίστηκε και ελέγχθηκε σε περιοχή της Κοζάνης, έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό την 51χρονη, το οποίο προπορευόταν του οχήματος που μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες και λειτουργούσε ως προπομπός, διευκολύνοντας την απρόσκοπτη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

Την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.