- KOZANI NEWS - https://www.kozaninews.gr -

Kozani Youth Fest 2022, το πρώτο φεστιβάλ νεολαίας

Το #Kozani Youth Fest 2022, το πρώτο φεστιβάλ νεολαίας ενημερωτικού και συνάμα ψυχαγωγικού χαρακτήρα διεξήχθη επιτυχώς στην Κοζάνη στις 23-25 Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022. Χάρη σε αυτό οι νέοι όχι μόνο ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες που τους προσφέρει η ΕΕ, δια μέσω των workshops του Europe Direct, του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και της GO Alive, το πώς μπορούν να εξελιχθούν επιχειρηματικά (EBE και ΑΝΚΟ), για την ιστορία της Κοζάνης (Walking Tour από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) αλλά και για την διείσδυση στη θέση των κοινωνικά μειονεκτούντων (ΑΡΣΙΣ Κοζάνης). Παράλληλα, οι νέοι ήρθαν σε επαφή με την τέχνη και τα εργαστήρια της πόλης (Προσεγγίζοντας τον ρυθμό, όλα μπορούν να γίνουν με μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία: ΟΑΠΝ και ΔΩΚ), συζήτησαν για την κλιματική ουδετερότητα (CluBE) αλλά είχαν την ευκαιρία να συντάξουν το βιογραφικό τους και να συμμετέχουν σε μια προσομοίωση συνέντευξης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), αλλά και να διασκεδάσουν στο μεγάλο πάρτι νεολαίας του Σαββάτου 25/9.

Στόχος της GΟ Alive είναι οι νέοι της πόλης μας να μην είναι μόνο πρώτοι στα πάρτι, αλλά και στην ενημέρωση και την εκπαίδευση! Το φεστιβάλ αυτό ήταν ένα κάλεσμα στους νέους πόλης να γνωρίσουν τον οργανισμό μας, κάτι που έγινε και θα γίνει ακόμα καλύτερα με τις επόμενες μας δράσεις.

Την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, στο Forum Νεολαίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, η Μαρία Στεφανίδου, Στεφανία Ζούρκα, ο Γιώργος Βλάχος και η Αρετή Φουργκατσιώτη, δραστήριοι νέοι από την πόλη μας, είχαν την ευκαιρία να συντονίζουν την συζήτηση για τις θεματικές: 1) ευκαιρίες για τους νέους 2) νέοι και Ε.Ε 3) πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και 4) ενεργοί πολίτες. Σε αυτό έδωσαν το παρόν ο βουλευτής Γιώργος Αμανατίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, οι Αντιπεριφερειάρχες Όλγα Πουταχίδου και Φρόσω Ντιό, ακούγοντας και συμμετέχοντας στην συζήτηση.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και τους φορείς χάρη στους οποίους πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ, και δηλώνουμε πολύ ευτυχείς που παρακινήσαμε νέους ακούσουν και να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, αλλά και να μοιραστούν τις ιδέες τους μαζί μας!