Σύλληψη δύο ατόμων στην Πτολεμαΐδα για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα


Tags |

Συνελήφθησαν στις 05-10-2022 τις μεσημβρινές ώρες στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, δύο (2) γυναίκες αλλοδαπές, ηλικίας 38 και 57 ετών, για παραβάσεις των νόμων περί τελωνειακού κώδικα και όρων λειτουργίας καταστημάτων, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί έρευνα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια), ιδιοκτησίας της 38χρονης, στην Πτολεμαΐδα, στο οποίο εργαζόταν η 57χρονη ως προσωρινά υπεύθυνη και στερούνταν άδεια εργασίας από την αρμόδια αρχή, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -483- πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολογίας  και -40-συσκευασίες με ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους -2- κιλών.

Ακολούθως, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία της 38χρονης στην Πτολεμαΐδα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -10- πακέτα τσιγάρων και -5- συσκευασίες καπνών, συνολικού βάρους -250- γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Ανωτέρω ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και πακέτων αφορολόγητων τσιγάρων, κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των ανωτέρω θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.