- KOZANI NEWS - https://www.kozaninews.gr -

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε σε συνεργασία με το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ημερίδα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία με θέμα «επικοινωνίΑ με Αλληλοσεβασμό», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, στην κατάμεστη αίθουσα της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού, στην Κοζάνη.

Η ημερίδα που διοργανώθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει την κοινωνία απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.

Στην ημερίδα συμμετείχαν αξιόλογοι εισηγητές με βιωματική εμπειρία και γνώση σε θέματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία, ενώ  πλαισίωσαν αυτήν μουσικά και χορευτικά το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν ως εισηγητές:

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας προβλήθηκε VIDEO, το οποίο ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς και τις ικανότητές τους να διακριθούν, ενώ παράλληλα διανεμήθηκαν φυλλάδια με συμβουλευτικό περιεχόμενο.

Οι εργασίες της ημερίδας, ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Θωμά Νέστορα, ο οποίος τόνισε πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία, ενώ ευχαρίστησε και όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εν λόγω ημερίδας.

 

Ακολούθως, απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) Π.Ε. Κοζάνης, κ. Μιχάλης Μήγκος, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης πατέρας Μιχαήλ Κρανιώτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, οι Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης, κα. Παρασκευή Βρυζίδου και κ. Γεώργιος Αμανατίδης, η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα. Μαρία Αντωνίου και ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας.

 

Επίσης, χαιρετισμούς στην ημερίδα απέστειλαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης κα. Καλλιόπη Βέττα και η Βουλευτής της Π.Ε. Καστοριάς κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

 

Την ημερίδα παρακολούθησαν η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κοζάνης, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, καθώς και ο Αναπληρωτής του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι φορέων, οργανισμών, συλλόγων και συνδικαλιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και αστυνομικό προσωπικό των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης επιδόθηκαν στους συμμετέχοντες εισηγητές, καθώς και στα σχολεία που συμμετείχαν στην ημερίδα αναμνηστικά  που επιμελήθηκαν μαθητές  του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τετραλόφου Κοζάνης.

 

Κυρίαρχη προτεραιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας παραμένει η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, σχετικά με τον ουσιαστικό σεβασμό των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, προκειμένου να γίνουν αντιληπτές από όλους μας οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητές τους, ώστε αφενός μεν να βελτιωθεί η ποιότητα της καθημερινής τους ζωής, αφετέρου δε να αντιμετωπίζονται ολοένα και περισσότερο ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.