- KOZANI NEWS - https://www.kozaninews.gr -

Καλλιόπη Βέττα: Η Μ.Ε.Θ. του Μαμάτσειου κινδυνεύει με κλείσιμο

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Κοζάνης ΄΄Μαμάτσειο΄΄» που θα συζητηθεί, παρόντος του αρμόδιου Υπουργού Υγείας, τις επόμενες ημέρες στην Βουλή.

Στην ερώτηση καταγράφεται το οξύ πρόβλημα με την υποστελέχωση της Μ.Ε.Θ. στο Γ.Ν. Κοζάνης ΄΄Μαμάτσειο΄΄. Συγκεκριμένα, ενώ προβλέπονται πέντε οργανικές θέσεις, αυτή την στιγμή υπηρετούν μόνο δύο εντατικολόγοι, εκ των οποίων ο ένας προβλέπεται να αποχωρήσει σύντομα λόγω διορισμού σε άλλο Nοσοκομείο, κάτι που θα οδηγήσει σε ουσιαστικό κλείσιμο της Μονάδας.

Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει οδηγήσει, αφενός, τους εργαζόμενους σε εξάντληση των ορίων τους, καθώς αναγκάζονται να υπερβαίνουν κατά πολύ το μηναίο εφημεριακό πρόγραμμα και, αφετέρου, δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες της περιοχής, δεδομένων και των πρόσφατων περιστατικών που συγκλόνισαν το πανελλήνιο με τις γεμάτες Μ.Ε.Θ. και τις διακομιδές σε μακρινά νοσοκομεία.

Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε η Βουλευτής με τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου, δεν έχει δρομολογηθεί καμία μόνιμη πρόσληψη, για καμία ειδικότητα, και επομένως ούτε για την κάλυψη της Μ.Ε.Θ..

Τέλος, δημιουργείται περαιτέρω ανησυχία, από δημόσιες αναφορές της ηγεσίας του Υπουργείου, η οποία υποστηρίζει ότι η συνέχιση της λειτουργίας της Μ.Ε.Θ. στο Γ.Ν. Κοζάνης είναι επισφαλής και πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσει.

 

Ως εκ τούτου, τίθενται τα ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό.

1.     Ποιες ενέργειες θα κάνει ώστε να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις στη Μ.Ε.Θ του Γ.Ν. Κοζάνης ΄΄Μαμάτσειο΄΄;

2.     Ισχύουν οι πληροφορίες που του αποδίδονται για το προτιθέμενο κλείσιμο της Μ.Ε.Θ.;