- KOZANI NEWS - https://www.kozaninews.gr -

ΔΕΥΑΚ: Πως προστατευόμαστε από την παγωνιά

Εν όψει της επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, συνιστάται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΚ να ελέγξουν τα υδρόμετρα και τις βρύσες των μπαλκονιών τους, να δουν αν λειτουργούν κανονικά ή έχουν διαρροές, αν είναι προφυλαγμένα από το ψύχος. Επίσης, να ελέγξουν τις εξωτερικές σωληνώσεις τους και να φροντίσουν να τις μονώσουν και αυτές, ειδικά αν είναι απολύτως “εκτεθειμένες” στην παγωνιά.

Σκόπιμο είναι ακόμη να βεβαιωθούν οι καταναλωτές ότι οι διακόπτες των εσωτερικών τους δικτύων υδροδότησης ανοιγοκλείνουν κανονικά και ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια.

Γενικά ισχύουν οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση παγετού στα δίκτυα ύδρευσης των κατοικιών, που συνιστούν:

ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΑΓΕΤΟΣ

Αν παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες ύδρευσης

ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

Είναι απαραίτητο να γίνει :

Επίσης καλό είναι να υπάρχει και εφεδρικό είδος θέρμανσης σε περίπτωση βλάβης

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι βλάβες που αφορούν στην ΔΕΥΑΚ (η Επιχείρηση είναι υπεύθυνη για βλάβες μέχρι το όριο της κάθε ιδιοκτησίας, το σημείο σύνδεσης των κεντρικών αγωγών με τα ιδιωτικά δίκτυα των οικοδομών) δηλώνονται τηλεφωνικά αυτές της ύδρευσης στα τηλ. 2461050500 & 2461034000 και για  την  Τηλεθέρμανση στο   2461051555.

 

Από την ΔΕΥΑΚ