Δράσεις ενημέρωσης για την παιδική προστασία από το Δήμο Κοζάνης και την Ελληνική Αστυνομία


Tags |

«Πάρε ανάσα και μίλησε» είναι το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την παιδική προστασία, που υλοποιούν ο Δήμος Κοζάνης και  η Ελληνική Αστυνομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει συσταθεί μία ομάδα εργασίας αποτελούμενη από στελέχη και των δύο φορέων. Στόχος η  ευαισθητοποίηση και ενημέρωση δημοτών, γονέων, παιδιών, μαθητών, καθώς και όλων των φορέων σχετικά με την προσπάθεια προστασίας κάθε ανήλικου, που ζει ή εκτίθεται σε περιβάλλον παραμέλησης  ή κακοποίησης και χρειάζεται βοήθεια.

Η συγκεκριμένη ομάδα πραγματοποίησε συνάντησητην Τρίτη 23 Μάιου 2023, όπου παραβρέθηκαν: ο  αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης  Ηλίας Τσιότσιας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, η αν. διευθύντρια Κοιν.Προστ.Παιδείας και Πολιτισμού Αννα Παπαντωνίου,  η υπαστυνόμος Β΄ Τσιαούση Βασιλική, η αστυνόμος Β’ Ελένη Τσικρίκη, η κοινωνική λειτουργός του Δήμου Κοζάνης Σεννή Μαρίνα, καθώς και η υπεύθυνη προστασίας ανηλίκων των παιδικών σταθμών, Κωνσταντίνα Σιούτη.

Οι παριστάμενοι αποφάσισαν από κοινού  την υλοποίηση δύο δράσεων ενημέρωσης μέσα στον Ιούνιο του 2023, στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης και στο Δημοτικό Κήπο. Στόχος η προστασία των ανήλικων παιδιών από κάθε μορφή βίας που αντιμετωπίζουν είτε στο οικογενειακό τους περιβάλλον,είτε στο σχολικό τους περίγυρο.

Επιπλέον, οι φορείς θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό, όπου θα αναγράφονται τα σημεία αναφοράς για έκκληση βοήθειας από κάθε ανήλικο ή πολίτη, που αντιλαμβάνεται ότι κάποιο παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο.