- KOZANI NEWS - https://www.kozaninews.gr -

Επίσημο Μητρώο Επαγγελματιών (πρώην Φυτοϋγειονομικό Μητρώο)

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης γνωστοποιείται ότι έχει τεθεί  σε εφαρμογή στα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. η νέα Φυτοϋγειονομική Νομοθεσία, βάσει της οποίας ορίζεται η διαδικασία εγγραφής στο νέο Επίσημο Μητρώο Επαγγελματιών (πρώην Φυτοϋγειονομικό Μητρώο) και τις υποχρεώσεις των επαγγελματιών -υπευθύνων των επιχειρήσεων.    

Το πρώην Φυτοϋγειονομικό Μητρώο του άρθρου 13 του Π.Δ.365/2002 (ΦΕΚ Α΄307) ενσωματώνεται στο νέο Επίσημο Μητρώο Επαγγελματιών /υπευθύνων επιχειρήσεων ή άλλων προσώπων που ασχολούνται με δραστηριότητες που αφορούν φυτά, φυτικά προϊόντα ή αλλά αντικείμενα.

 

Όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο (σύμφωνα με το άρθρο 13 του Π.Δ. 365/2002 ΦΕΚ Α΄307) διατηρούν τον ίδιο αριθμό στο επίσημο μητρώο επαγγελματιών/υπευθύνων επιχείρησης, ωστόσο οφείλουν με δική τους ευθύνη, να επικαιροποιούν τα στοιχεία τους έως την 30η Απριλίου κάθε έτους ως προς τα στοιχεία του προηγούμενου έτους.

 

Εγγραφή στο νέο  Επίσημο Μητρώο Επαγγελματιών (πρώην Φυτοϋγειονομικό Μητρώο) έχουν:

 

      Εξαιρούνται από την υποχρέωση εγγραφής στο νέο επίσημο μητρώο επαγγελματιών/υπευθύνων επιχείρησης:

 

Οι επαγγελματίες που έχουν υποχρέωση εγγραφής στο νέο Επίσημο Μητρώο Επαγγελματιών θα πρέπει να υποβάλλουν στη Υπηρεσία μας αίτηση εγγραφής.

 

Οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο επαγγελματιών έχουν την υποχρέωση να τηρούν αρχεία, για τις εγκαταστάσεις από τις οποίες προμηθεύονται φυτά καθώς και για τις εγκαταστάσεις στις οποίες προμηθεύουν φυτά για περίοδο τουλάχιστον 3 ετών και να εφαρμόζουν συστήματα και διαδικασίες ιχνηλασιμότητας σύμφωνα με το άρθρο 69 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/2031.

 

Οι ενδιαφερόμενοι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Κοζάνης, Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, στα τηλέφωνα 2461351368 κ. Περιστέρη Σταματία και 2461351160 κ. Δανιηλίδου Ελένη.

 

 

 

 

Ο Διευθυντής

Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Κοζάνης

 

Γαρούφος Παναγιώτης