Ξεκίνησε στον Περδίκα το έργο βελτίωσης προσβάσεων οδοποιίας πρωτογενούς τομέα


Tags |

Ξεκίνησε στον Περδίκα το έργο βελτίωσης προσβάσεων οδοποιίας πρωτογενούς τομέα. Μετά την οδοστρωσία των επιχειρήσεων πρωτογενούς τομέα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ανατολικής Εορδαίας ( Πύργοι, Μεσόβουνο, Κομνηνά, Ανατολικό, Αγ. Χριστόφορος, Καρυοχώρι,  Σπηλιά, Ερμακιά) και Δυτικής Εορδαίας (Άρδασσα,  Κρυόβρυση, Αναρράχη, Εμπόριο) τα μηχανήματα της εργολήπτριας εταιρείας ξεκίνησαν τις εργασίες στον Περδίκα.

Παρόντες στο ξεκίνημα ο Αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης , Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο Αντιδημάρχος Εορδαίας Δημήτρης Ορφανίδης και ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Περδίκα Φώτης Κεμερλής.

Το έργο αφορά εργασίες ασφαλτόστρωσης υφιστάμενων δρόμων πρόσβασης σε οκτώ (8) επιχειρήσεις (έξι κτηνοτροφικές μονάδες και δύο διαλογητήρια ) με συνολικό μήκος ασφαλτόστρωσης τα τρία (3) χιλιόμετρα, προς μεγάλη ικανοποίηση των ιδιοκτητών.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον αρχικό προϋπολογισμό 3.580.000 ευρώ , το 85% χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το 15% από τον Δήμο Εορδαίας.

Πρόθεση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη είναι να επωφεληθούν ΟΛΕΣ οι μονάδες πρωτογενούς τομέα στην Δυτική Μακεδονία και να αλλάξει ριζικά η πρόσβασή τους σε κύριους άξονες κυκλοφορίας με όλα τα πλεονεκτήματα που συνεπάγεται η αντικατάσταση των προβληματικών διαδρομών με τις σύγχρονες ασφαλτοστρώσεις και χαλικοστρώσεις (στα σημεία όπου επιβάλλεται).