- KOZANI NEWS - https://www.kozaninews.gr -

Δήμος Κοζάνης: Τοπικοί φορείς, σύλλογοι και σχολεία στηρίζουν τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κοζάνης παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες και ασφαλή φιλοξενία βραχείας διάρκειας σε γυναίκες επιζήσασες έμφυλης βίας και γυναίκες που αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα λόγω πολλαπλών διακρίσεων (π.χ. μονογονείς, άστεγες, άνεργες, προσφύγισσες, ΑμεΑκ.ά) και στα ανήλικα παιδιά τους.

Από το έτος 2020 έως και σήμερα, έτυχε της έμπρακτης υποστήριξης πολιτών της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Κοζάνης. Η αφιλοκερδής ανταπόκρισή στις εκάστοτε ανάγκες που προέκυπταν, δημιούργησε ένα δίκτυο συνεργασιών, το οποίο συνέβαλλε καθοριστικά στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που παρέχονται και την ομαλή επανένταξη των φιλοξενουμένων.

Τα στελέχη του Ξενώνα Γυναικών Κοζάνης εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες για τη συνεργασία και τη συμβολή τους, σε όλους όσοι συνέδραμαν. Αναλυτικά σε:

Συλλόγους/Σωματεία/Οργανισμούς:

 

Σχολικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης:

Επίσης, ευχαριστίες απευθύνονται στις γυναίκες και τους άνδρες της τοπικής κοινωνίας, που είτε μέσω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, είτε ως πολίτες υποστήριξαν τη δράση του Ξενώνα και επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Σημειώνεται, ότι καθ’ όλη της διάρκεια λειτουργίας του Ξενώνα υπήρξαν άνθρωποι που προθυμοποιήθηκαν με μικρές δωρεές ρούχων, βιβλίων και παιχνιδιών να ενισχύσουν τις οικογένειες που φιλοξενούνται. Γιατί, ο  αγώνας για την ισότητα των φύλων, την καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων κατά των γυναικών είναι υπόθεση όλων μας.

Για επικοινωνία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης μπορείτε να καλείτε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης, τηλέφωνο: 2461049672 και στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κοζάνης, τηλέφωνο: 2461029497.

Το τηλέφωνο και η διεύθυνση του Ξενώνα είναι απόρρητα για λόγους ασφάλειας.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.