Ειδήσεις

Π. Κουκουλόπουλος:«Ο Υπουργός Υγείας να ακούσει τους Συλλόγους του νομού μας»


Στη Βουλή έφερε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, την Επιστολή πέντε Συλλόγων του νομού Κοζάνης, με την οποία διεκδικούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη Δημόσια Υγεία στη Δυτική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα,κατέθεσε σχετική Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη, καλώντας τον να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για ταχεία ικανοποίηση των εύλογων και δίκαιων αιτημάτων, ενημερώνοντας τη Βουλή για τις αποφάσεις και ενέργειες της Κυβέρνησης για κάθε ένα από αυτά.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

« κ. Υπουργέ,

Σας καταθέτω, ως Αναφορά,Επιστολή που έλαβα την 11η Μαΐου, με αιτήματα Συλλόγων για την υγεία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για Επιστολή που υπογράφεται από το “Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας”, το “Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας”, το “Σύλλογο Διαβητικών Νομού Κοζάνης”, το “Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Εορδαίας” και το “Σύλλογο Νευροπαθών Εορδαίας”.

Εκπροσωπώντας συμπολίτες μας που αναμφίβολα αξίζουν έμπρακτης και πολύπλευρης στήριξης εκ μέρους της Πολιτείας, οι Σύλλογοι θέτουν σειρά εύλογων και δίκαιων αιτημάτων, ως εξής:

«1)Εικοσιτετράωρη λειτουργία του ογκολογικού τμήματος υποστηριζόμενη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

2) Επέκταση της ογκολογικής κλινικής στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο με προσθήκη περισσότερων κλινών.

3) Δημιουργία Διαβητολογικού Κέντρου στην Π.Ε. Κοζάνης.

4) Αναβάθμιση μηχανογραφικής υποστήριξης με διατήρηση ηλεκτρονικών αρχείων σε σύγχρονο λογισμικό πρόγραμμα και καινούριους Η/Υ.

5) Παράλληλη στήριξη από αιματολόγο στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο σε καθημερινή βάση αντί σε εβδομαδιαία που υφίσταται μέχρι σήμερα.

6) Να ορισθεί θέση διατροφολόγου για την κάλυψη των ασθενών με χρόνιες παθήσεις.

7) Ενδυνάμωση ψυχολογικής υποστήριξης σε χρόνιους πάσχοντες.

8) Άμεση στελέχωση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου με νευρολόγο και ρευματολόγο γιατρό.

9) Δημιουργία τμήματος Φυσιοθεραπείας σε χρόνιους πάσχοντες.

10) Ένταξη αναισθησιολόγου στο Οδοντιατρείο για κάλυψη των αναγκών των ΑμεΑ.

11) Πλήρη προσβασιμότητα στα Νοσοκομεία μας με κατάλληλη κτιριακή υποδομή και υλικοτεχνική υποστήριξη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των συμπολιτών μας με αναπηρία, όπως αναγράφεται στην Επιστολή, «στην Π.Ε. Κοζάνης ανέρχεται στο 18% του πληθυσμού» και πως «κοινό αίτημα των Συλλόγων είναι η αναβάθμιση των παροχών υγείας σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κυρίως σε προσωπικό με υποστήριξη σε χρόνια πάσχοντες και μη».

Θέτοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (το οποίο αποτελεί δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας, πρωτίστως των ευάλωτων και μη προνομιούχων συνανθρώπων μας), παρακαλείσθεόπως δρομολογήσετε όλες τις αναγκαίεςπρωτοβουλίες για την ταχεία ικανοποίηση των αιτημάτων που οι πέντε Σύλλογοι αναδεικνύουν στη συνημμένη Επιστολή, και ενημερώσετε τη Βουλή για τις σχετικές αποφάσεις και ενέργειές σας.

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Πάρις»

Προηγούμενο άρθρο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | 36ο Πανελλήνιο και 2ο Διεθνές Συνέδριο Στατιστικής.
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση για δωρεάν Rapid Test στο Δήμο Βελβέντου