- KOZANI NEWS - https://www.kozaninews.gr -

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: 1η Επιστημονική Συνάντηση Υποψήφιων Διδακτόρων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Θετικό υπήρξε το πρόσημο της πρώτης Επιστημονικής Συνάντησης Υποψήφιων Διδακτόρων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας [1], που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου 2021.

Κατά τη διάρκεια της επιστημονικής συνάντησης παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες και αξιόλογες ερευνητικές δουλειές από 27 νέους ερευνητές/υποψήφιους  διδάκτορες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι διαμορφώνουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας. Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Αντιπρύτανισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Π.Δ.Μ., καθηγήτρια Άννα Σπύρτου, η Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Π.Δ.Μ., καθηγήτρια Αικατερίνη Δημητριάδου, ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Π.Δ.Μ. καθηγητής Ιωάννης Θωΐδης και η καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, Διευθύντρια του Π.Μ.Σ.«Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες». Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Γεώργιος Παπαγιαννάκης, Αν. Καθηγητής  του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος, στην πολύ ενδιαφέρουσα εισήγησή του, παρουσίασε  και ανέλυσε την ‘επέλαση’ των τεχνολογιών εκτεταμένης πραγματικότητας στην εκπαίδευση, μάθηση αλλά και την υπολογιστική δημιουργικότητα.