Παρέμβαση ΤΕΕ/ΤΔΜ για επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων μηχανικών – ελεύθερων επαγγελματιών


Tags |

Επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κο Άδωνι Γεωργιάδη, απέστειλε το ΤΕΕ/ΤΔΜ προκειμένου να επιχορηγηθούν οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες- αυτοαπασχολούμενοι, προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τα γραφεία τους με ψηφιακό εξοπλισμό.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Την 01η Ιουνίου 2021 δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο σας η Πρόσκληση με αρ. πρωτ. 3224/747/Α3, που αφορά στην υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη Δράση «Επιχορήγηση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων» το Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», που είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 (039ΚΕ).

Ωφελούμενοι της Δράσης, είναι οι Αυτοαπασχολούμενοι Δικηγόροι (φυσικά πρόσωπα) που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, ενώ στόχος της δράσης είναι ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των γραφείων τους, μέσω της προμήθειας εξοπλισμού: Η/Υ, laptops, routers, web κάμερες, μικρόφωνα, ακουστικά, ηχεία, συστήματα τηλεδιάσκεψης, scanners/πολυμηχανήματα, οθόνες τηλεδιάσκεψης/προβολής, κ.α.

Καθώς ο τεχνικός κόσμος της χώρας και δη οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί, αυτοαπασχολούμενοι – ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πληγεί βάναυσα, τόσο από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, όσο και από την πανδημία του ιού covid-19, παρακαλούμε άμεσα, για λόγους δίκαιης και ίσης μεταχείρισης μια αντίστοιχη δράση να δημοσιευτεί και για τον κλάδο αυτόν από το Υπουργείο σας.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστεί.

 

Για το Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Συλλίρης