Ειδήσεις

ΦΣ Κοζάνης: Ισοπαλία και πολλές υποσχέσεις στο πρώτο δυνατό φιλικό εντός με την Αναγέννηση Καρδίτσας


Το πρώτο φιλικό στα πλαίσια προετοιμασίας έδωσε το απόγευμα της Τρίτης (24/8) η ομάδα μας ΦΣ Κοζάνη κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, ομάδα που να θυμίσουμε στέφθηκε πέρυσι πρωταθλήτρια και ανέβηκε κατηγορία.

Σε ένα ματς διάρκειας δύο 40λεπτων στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και οι δύο ομάδες είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τις σκληρές προπονήσεις, ωστόσο η κούραση των παικτών και των δυο ομάδων ήταν φανερή κατά την διάρκεια του αγώνα.

Το τεχνικό τιμ του ΦΣ Κοζάνης είχε την ευκαιρία να τεστάρει την ετοιμότητα των παικτών δοκιμάζοντας ποδοσφαιριστές σε φυσική κατάσταση και τακτική σε διάφορα σχήματα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Κερλίδης για την ομάδα μας ΦΣ Κοζάνης επέλεξε στην αρχική ενδεκάδα τους  Κυριακίδη, Κατσουλίδη, Παπαργυρίου, Πιριτζάους, Σερσέμης, Μπακάλης, Μπίντσης, Παπαδόπουλος Δ. ,Μπάρο, Ιορρδανίδης, Τσώτσος

Για την Αν. Καρδίτσας ο Περικλής Αμανατίδης επέλεξε στην αρχική ενδεκάδα τους Γκέκα, Κουτρομάνο, Λαρρέα, Ανδρέου, Σταμόπουλο, Γκίνη, Λαγό, Μάνιο, Λώττα, Κουτσιανικούλη και Μπιανκόνι.

Στο δεύτερο μέρος και οι δυο ομάδες δοκίμασαν νέους παίκτες και νέα σχήματα.

Για το ΦΣ Κοζάνη οι Μπίκος, Τάτσινας, Κωστούλας, Μαυροματίδης, Μωυσιάδης, Ρογγότης, Δινοβίτσης, Νάνος, Ντούκα.

Η ΑΣΑ παρατάχθηκε με διαφορετική ενδεκάδα, η οποία απαρτίζονταν από τους Θεολόγη Μ., Καρανίκα, Γκουγκούδη, Γκόλια, Μπακρατσά, Θεολόγη Β., Ζάγκο Π., Πολίτη, Μπενγκόα, Βιδάλ και Ξέρρα.

 

Στις κυριότερες φάσεις του αγώνα:

Μόλις στο 5ο λεπτό η ΑΣΑ απείλησε με το Λαγό, το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κυριακίδης.

Στο 19′ ο Μπιανκόνι σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Κυριακίδη να τον σταματά με σπουδαία επέμβαση.

Λίγο αργότερα η Κοζάνη δημιούργησε ευκαιρία, όμως το σουτ του Ιορδανίδη μπλόκαρε ο Γκέκας.

Ο Κουτσιανικούλης στο 27′ δεν κατάφερε να σκοράρει από θέση τετ α τετ καθώς απέκρουσε ο …ανίκητος Κυριακίδης.

Η τελευταία φάση του πρώτου 40λεπτου ήταν το σουτ του Μάνιου με την μπάλα να περνά άουτ και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 0-0.

Στο Β΄’ Ημίχρονο η Καρδίτσα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με διπλή χαμένη ευκαιρία, όταν ο Κυριακίδης είπε “όχι” στα σουτ που έκαναν οι Θεολόγης Β. και Καρανίκας. Ο Κυριακίδης ο οποίος ήταν πραγματικά εντυπωσιακός, σταμάτησε το τετ α τετ του Ξέρρα και στη συνέχεια το ωραίο σουτ του Πολίτη.

Στο 70′ πραγματοποιήθηκε αλλαγή τερματοφυλάκων με τον νεαρό, Μπίκος, να παιρενει την θέση του  Δημήτρη Κυριακίδη. . Ο «έμπειρος» τερματοφύλακας της Κοζάνης, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα όλου του φίλαθλου κόσμου και των αθλητών για την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε, κάνοντας εκπληκτικές αποκρούσεις, δείχνοντας ξεκάθαρα πως υπάρχει σιγουριά κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.

Στην συνέχεια ο Ξέρρας είχε νέα μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Μπίκο με τον  τερματοφύλακα της ομάδας μας να λέει όχι μπλοκάροντας την μπάλα.

Στο τελευταίο 10λεπτο ο ρυθμός έπεσε με το 0-0 να μένει μέχρι την λήξη της αναμέτρησης.

Διαιτητής της φιλικής αναμέτρησης ο κ.Καρατέρπος με  Βοηθους τους Τζιουβάρα και Τσιαμπάζη.

Να σημειωθεί πως πριν από την έναρξη του φιλικού, βραβεύτηκε ο Περικλής Αμανατίδης από τον σύνδεσμο φιλάθλων ΦΣ Κοζάνης «τα Λιοντάρια» για την προσφορά του στην ομάδα της Κοζάνης.

Η Διοίκηση του ΦΣ Κοζανης αντιλαμβανόμενη τις ιδιαιτερότητες της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα, μετά από ένα μεγάλο διάστημα πανδημίας, αποφάσισε η φιλική  αναμέτρηση με την Καρδίτσα να διεξαχθεί με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ, για να δώσει την ευκαιρία στο φίλαθλο κοινό να απολαύσει την αγαπημένη του ομάδα. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και η έναρξη διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας.

Η ομάδας μας συνεχίζει τις υποχρεώσεις της με την πρώτη φάση του Κύπελλο Ελλάδας το ερχόμενο Σάββατο 28/08/2021, 17:00  (ΔΑΚ Κοζάνης) ΦΣ Κοζάνης – Δήμητρα Ευξεινούπολης

Προηγούμενο άρθρο Έργο διασύνδεσης των νέων σφαγείων Βοΐου με την Ε.Ο. Κοζάνης- Ιωαννίνων από τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθρο Συλλογή σχολικών ειδών από το Δήμο Σερβίων για τις πληγείσες από φωτιά περιοχές της Εύβοιας