Ειδήσεις

Με την ταινία “Ο μυστικός κήπος” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης την Παρασκευή 27 Αυγούστου


Με την προβολή της ταινίας για μικρούς και μεγάλους“Ο μυστικός κήποςσυνεχίζονταιτην Παρασκευή 27Αυγούστου οιπροβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης,  στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών της εκδηλώσεων. Οι προβολές γίνονται στον πίσω αύλειο χώρο του νέου κτιρίου της Κ.Δ.Β.Κ. (είσοδος από την οδό Αγνώστου Στρατιώτη), ξεκινούν στις 9.00 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 

Η ταινία της 27/8.

Η ταινία “Ο μυστικός κήπος¨, “The Secret Garden”, είναι μια αμερικανικήπαραγωγήτου 1949. Πρόκειται για την δεύτερημεταφορά στην μεγάλη οθόνη του ομώνυμουκλασικού μυθιστορήματος του Φράνσις Χ. Μπάρνετ που κυκλοφόρησε το 1911.

Το σενάριο γράφτηκε από τον Ρόμπερτ Άρντρεϊ και  σκηνοθετήθηκε από τον Φρεντ Μ. Γουίλκοξ και πρωταγωνιστούν οι Μάργκαρετ Ο’ Μπράϊεν, Χέρμπερτ Μάρσαλ, Ντιν Στόκγουελ, Μπράιαν Ρόπερ.

 

Η υπόθεση του έργου.

Η Μαίρη Λένοξ,έναστριμμένο και αντιπαθητικό κορίτσι που γεννήθηκε στις Ινδίες από Άγγλους γονείς, αλλά έμεινε ορφανή στα εννιά της χρόνια,αναγκάζεταινα πάει να μείνει στο αρχοντικό του παράξενου θείου της, στα βαλτοτόπια της βόρειας Αγγλίας.Εκεί ηΜαίρη αρχίζει να κάνει μακρινούς περίπατους στους έρημους κήπους του αρχοντικού και μαθαίνει για κάποιον κήπο, που μένει κλειδωμένος από τότε που πέθανε η γυναίκα του θείου της. Πιάνει φιλίες με έναν κοκκινολαίμη, μ’ έναν γέρο κηπουρό κι ένα παιδί της ηλικίας της, τον Ντίκον, που ξέρει όλα τα μυστικά της φύσης και συνεννοείται με τα ζώα και τα πουλιά. Αλλά και με τον Κόλιν γίνεται φίλη, τον άρρωστο γιο του θείου της, που τον ανακαλύπτει σ’ ένα μυστικό δωμάτιο του αρχοντικού. Τα τρία παιδιά αποφασίζουν να βρουν το μυστικό κήπο και να τον ξαναζωντανέψουν.

“Ο μυστικός κήπος” είναι ένα βιβλίο που χαρακτηρίστηκε ως ένας ύμνος για τη φύση, ένας ύμνος για τη ζωή.

 

Μέτρα προστασίας

Προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που συστήνει ο ΕΟΔΥ, στο χώρο θα υπάρχουν πενήντα (50) θέσεις, στην προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ τους, καθώς και απολυμαντικά σκευάσματα, ενώ οι θεατές θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με το Διοικητή του Μποδοσάκειου Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας
Επόμενο άρθρο Διεθνές διιδρυματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων