Ειδήσεις

Δήλωση της κ. Καλλιόπης Βέττα, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Tριτοβάθμια εκπαίδευση


«Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής τίθεται τέλος στην αγωνία των νέων της ΠΕ Κοζάνης που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς που δοκίμασε τις αντοχές τους, αφενός με την τηλεκπαίδευση και τα διαρκή περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας και αφετέρου με τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής, μεσούσης της σχολικής χρονιάς, που κατέστησαν ακόμη δυσκολότερη την πρόσβαση στα ΑΕΙ για χιλιάδες υποψηφίους.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες με την ευχή να γεμίσουν με πολύτιμές εμπειρίες, δημιουργικότητα και γνώση τη νέα σελίδα που ανοίγεται στη ζωή τους.

Σε όσους δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα εύχομαι να συνεχίσουν να διεκδικούν τα όνειρά τους με πείσμα και χωρίς απογοήτευση. Από σήμερα τους περιμένουν νέες προκλήσεις και νέες ευκαιρίες για να υλοποιήσουν τους στόχους και τα σχέδιά τους.

Επίσης, θέλω να συγχαρώ όσους εκπαιδευτικούς, γονείς, κηδεμόνες και οικείους των υποψηφίων στάθηκαν δίπλα τους και τους στήριξαν, ηθικά και υλικά, αυτή τη δύσκολη χρονιά. Η συνεισφορά τους ήταν αναμφίβολα καταλυτική και ανεκτίμητη.

Τέλος, να καλωσορίσω τους νέους φοιτητές που επέλεξαν για τις σπουδές τους το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Πιστεύω ότι η επιλογή τους θα δικαιωθεί, καθώς το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και το επίπεδο σπουδών του Π.Δ.Μ. θα τους προσφέρουν μεγάλα εφόδια για τη ζωή και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Δυστυχώς, βέβαια, η κυβερνητική εμμονή στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής τη φετινή χρονιά άφησε το στίγμα της και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπου έμειναν αδιάθετες εκατοντάδες κενές θέσεις, στερώντας άδικα από πλήθος υποψηφίων την εισαγωγή τους σε αυτό και τη συνέχιση των σπουδών τους.

Αγαπητές νέες και νέοι,

Εύχομαι η νέα εποχή που ξεκινά για τον καθένα και την καθεμιά από εσάς να είναι ακόμη πιο αισιόδοξη, ελπιδοφόρα και δημιουργική, γεμάτη στόχους και όνειρα για το μέλλον, γεμάτη εφόδια για τη ζωή.

Καλή αρχή σε όλους!».

 

Καλλιόπη Βέττα

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

Προηγούμενο άρθρο ΦΣ Κοζάνης: έτοιμη η ομάδα για τον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα του Διευθυντή και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Σερβίων προς τους επιτυχόντες μαθητές