Ειδήσεις

Πρόσκληση του Δήμου Βοΐου συμμετοχής σε δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο)


Στο πλαίσιο ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης στο σύνολο της χώρας και με βάση το νόμο 4710/2020 που αφορά στην επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών, ο δήμος Βοΐου εκπονεί Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο), διασφαλίζοντας την απαραίτητη συνθήκη για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στα διοικητικά όριά του.
Τα Σ.Φ.Η.Ο. στοιχειοθετούν τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων  θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.
Στην κατεύθυνση αυτή, η διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης αποτελεί οριζόντια δράση, δεδομένου ότι η βέλτιστη χωροθέτηση των σταθμών φόρτισης αφορά στην επικράτεια του δήμου και συνεπώς, κρίνεται χρήσιμη και αναγκαία η συνεργασία μεταξύ όλων των αρμόδιων τοπικών φορέων αλλά και των δημοτών στο σύνολό τους. Σκοπός της διαβούλευσης είναι να καταλήξει ο δήμος σε μία βέλτιστη λύση χωροθέτησης, σταθμίζοντας τις μελλοντικές ανάγκες με ξεκάθαρα συμμετοχικούς όρους. Προς την κατεύθυνση αυτή, καλεί πολίτες και φορείς στη διαβούλευση και προσβλέπει στην εποικοδομητική συνεργασία κατά την εκπόνηση του Σ.Φ.Η.Ο.
Σημειώνεται ότι η δράση διαβούλευσης συμμορφώνεται με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (GDPR), σέβεται την ιδιωτικότητα και προστατεύει τα δεδομένα που μοιράζεστε μαζί μας.
Η συμμετοχή στη διαδικασία είναι ανώνυμη, θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15/09/2021 και για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου παρακαλoύμε μεταβείτε στο σύνδεσμο πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο 22 νέα κρούσματα covid-19 σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα από τα rapid tests του ΕΟΔΥ της Τετάρτης 1 Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθρο Πρόσληψη ενός ατόμου για την κάλυψη αναγκών της «Φιλαρμονικής» Δήμου Εορδαίας