Ειδήσεις

Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά η κατασκευή του κτηρίου που θα στεγάσει το 15ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης


Υπεγράφη η σύμβαση για την ανέγερση του κτηρίου που θα στεγάσει το 15ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης, από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο του έργου, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020.

Το έργο αφορά στην  ανέγερση μονώροφου κτηρίου με υπόγειο, στο Οικοδομικό Τετράγωνο 390,  επί της οδού Ολύμπου. O προϋπολογισμός της μελέτης του έργου ανήλθε σε 1.350.000,00 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός της σύμβασης είναι  694.684,18 ευρώ.

Το κτήριο πρόκειται να ανεγερθεί  σε οικόπεδο έκτασης 769,40 τετραγωνικών μέτρων. Το υπόγειο θα αποτελείται από δύο κλιμακοστάσια, ανελκυστήρα, λεβητοστάσιο, χώρο δεξαμενών καυσίμου, χώρο τηλεθέρμανσης και δεξαμενής πυρόσβεσης, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα και αποθηκευτικούς χώρους.

Το ισόγειο, όπου και θα στεγάζεται το 15ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης, περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα ανάπαυσης, γραφείο, χώρο πολλαπλών χρήσεων με εξέδρα, χώρο κουζίνας, τραπεζαρία σε συνέχεια του χώρου πολλαπλών χρήσεων, μονάδα WC νηπίων, W.C. AMEA, W.C. ενηλίκων, δύο  κλιμακοστάσια, ανελκυστήρα και ημιυπαίθριο χώρο. 

Περιμετρικά του κτηρίου θα κατασκευασθεί λιθοπλήρωση των τάφρων δι’ αργών λίθων, ενώ ο περιβάλλον χώρος θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.

Προηγούμενο άρθρο Με την ταινία “Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης
Επόμενο άρθρο Τροποποίηση Πρόσκλησης για ανάπτυξη και αναβάθμιση υποδομών σχολικής εκπαίδευσης, προϋπολογισμού 10 εκ. €