Ειδήσεις

Δήμος Κοζάνης: Το πρόγραμμα της Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, 11:00-14:00, ο Σύλλογος Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Δήμος Κοζάνης υλοποιούν, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, τη δράση:

Οδηγώντας στο μέλλον με σεβασμό στο περιβάλλον και το συνάνθρωπο.

Μαθητές από Σχολεία, θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, (τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα) & θα περάσουν από δύο σταθμούς:

Στον πρώτο σταθμό συναντούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα του Δήμου Κοζάνης και μαθαίνουν για τα οφέλη της Ηλεκτροκίνησης.

Στον δεύτερο σταθμό, μέσα από ένα βιωματικό σεμινάριο για τα προβλήματα όρασης από τον Σύλλογο Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας, οι μαθητές βιώνουν την εμπειρία ενός ανθρώπου με προβλήματα όρασης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη μετακίνηση του.

Οι μαθητές στο τέλος θα κάνουν μία συζήτηση με εκπαιδευτικούς θέτοντας τους προβληματισμούς τους πάνω σε θέματα που προσέγγισαν τη μέρα της δράσης αλλά και τις προτάσεις τους στο Δήμαρχο, ώστε να γίνει η πόλη πιο βιώσιμη.

Επίσης, θα γίνει παρουσίαση της δράσης που προγραμματίζεται: «Ηχητικό-Φωνητικό Σύστημα ΕΚ 533 plus 2.0 Προειδοποίησης για Άτομα με προβλήματα Όρασης, Κινητικά προβλήματα & Πεζούς».

  • Πεζοπορία «Στα μονοπάτια του Μπέλλα στον Αϊ Λια» με τον ΕΟΣ Κοζάνης

Η πεζοπορία είναι μια συναρπαστική άσκηση που γυμνάζει το μυαλό και το σώμα. Ο ΕΟΣ Κοζάνης, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει μία ξεχωριστή διαδρομή στα μονοπάτια του Μπέλλα στον Αϊ Λια και μας καλεί να απολαύσουμε την άσκηση και τη φύση σε δύο διαδρομές, μία από τις οποίες θα μπορέσουν να ακολουθήσουν και παιδιά.

Ώρα: 16.30

Σημείο συνάντησης: Η πεζοπορία ξεκινά από το αμαξοστάσιο του Δήμου.

Συνδιοργάνωση: ΕΟΣ Κοζάνης

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Λευκοπηγής για τη δωρεά παγκακιών
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 52χρονος στην Πτολεμαΐδα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης