Ειδήσεις

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμου Κοζάνης: Πρώτη ημέρα δράσεων με πρωταγωνιστές τα παιδιά!


Με τη δράση «Οδηγώντας στο μέλλον με σεβασμό στο περιβάλλον και το συνάνθρωπο», ξεκίνησαν οι δράσεις του Δήμου Κοζάνης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021, με τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό Παρθένα Γεωργιάδου, βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου συνομίλησαν με το δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα για τη βιώσιμη κινητικότητα και τη φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση.

Στη συνέχεια, οι μικροί μαθητές γνώρισαν την ηλεκτροκίνηση και τα οφέλη της μέσα από μια μικρή «ξενάγηση» σε ένα ηλεκτρικό όχημα του Δήμου Κοζάνης. Έμαθαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας, Ηλία Γιώτα και την αντιπρόεδρο Νατάσα Χατζηγεωργίου πώς να υποστηρίζουν άτομα με προβλήματα όρασης στην μετακίνησή τους, ενώ μέσα από βιωματικές ασκήσεις κατανόησαντις ιδιαιτερότητες της μετακίνησης αυτής.

Παράλληλα, έγινε η παρουσίαση της δράσης που προγραμματίζεται από τον Δήμο Κοζάνης για την διευκόλυνση των ατόμων με προβλήματα όρασης στις μετακινήσεις τους: «Ηχητικό-Φωνητικό Σύστημα ΕΚ 533 plus 2.0 Προειδοποίησης για Άτομα με προβλήματα Όρασης, Κινητικά προβλήματα & Πεζούς».

Το πρόγραμμα των δράσεων συνεχίστηκε το απόγευμα με τη δράση «Πεζοπορία στα μονοπάτια του Μπέλλα στον Αϊ Λια,  με τον ΕΟΣ Κοζάνης»Σε μια ξεχωριστή διαδρομή, απολαύσαμε την άσκηση, τη φύση και τη μοναδική θέα,με μια ομάδα αποτελούμενη κυρίως από ενθουσιώδη και χαρούμενα παιδιά.

Για την Παρασκευή17 Σεπτεμβρίου, 2η Ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, δίνουμε το βήμα στην τρίτη ηλικία μέσα από τη δράση:

«Περίπατος με την τρίτη ηλικία, μαθαίνοντας για την υγεία σε μία συνάντηση με την Τοπική Ιστορία»

 ώρος: Δημαρχείο, Μουσείο, Ιστορικό – Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης

Ώρα :10.30

Σε ένα μικρό περίπατο με το ΚΑΠΗ Δήμου Κοζάνης, ξεκινάμε από το κέντρο της πόλης, διασχίζουμε τον κεντρικό πεζόδρομο και κάνουμε μία επίσκεψη στο Ιστορικό – Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης. Μία διαδρομή στην Ιστορία της Κοζάνης.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα δράσεων του Δήμου Κοζάνης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021, εδώ: https://bit.ly/3C1LjD4

 

Βίντεο: https://youtu.be/OGz1eE9Y0P4

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εισαγωγή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση του Τμήματος Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων & Χορήγησης Αδειών του Δήμου Εορδαίας