Ειδήσεις

Διαγωνισμός προγραμματισμού «Κοζάνη, Έξυπνη πόλη»: Οι βραβεύσεις & το μήνυμα της προέδρου της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννας Αγγελοπούλου


Για τις καινοτόμες προτάσεις τους βραβεύτηκαν οι μαθητές  και οι φοιτητές, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό προγραμματισμού «Κοζάνη: Έξυπνη πόλη», σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Σεπτεμβρίου, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της  «Έξυπνης Πόλης». Διοργανωτές ήταν ο Δήμος Κοζάνης, ηΠεριφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι διαγωνισμός τελέστηκε υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, υπογράμμισε ότι: «Οι στόχοι του μαθητικού & φοιτητικού διαγωνισμού «Κοζάνη:Έξυπνη πόλη», είναι κοινοί με τους στόχους που έχει θέσει η Επιτροπή Ελλάδα 2021 γι’αυτή την επετειακή χρονιά.Όχι μόνο, να τιμήσουμε τον εορτασμό των 200 χρόνων του Ελληνικού Κράτους, αλλά και να επενδύσουμε στο μέλλον. (…) Σήμερα, σε αυτή την εκδήλωση επιβραβεύουμε τη δημιουργική και πολλά υποσχόμενη νέα γενιά της Δυτικής Μακεδονίας. Τη γενιά που θα ζήσει και θα διαμορφώσει την Ελλάδα στον τρίτο αιώνα της πορείας της, μετά την επανάσταση του 1821. Θέλω, εκ μέρους της Επιτροπής Ελλάδα 2021, να εκφράσω τη χαρά, την ικανοποίησή μας, τον ενθουσιασμό μας –και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου- που αυτή η διοργάνωση διεξάγεται υπό την αιγίδα της Επιτροπής».

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, τόνισε «Η περιοχή μας βιώνει μια μετάβαση, μία περίοδο όπου καλείται να αλλάξει το παραγωγικό και αναπτυξιακό της μοντέλο. (…) Στο Δήμο Κοζάνης πήραμε την απόφαση να διακηρύξουμε την κλιματική μας ουδετερότητα, να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή στις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης μέχρι το 2030, και υπηρετώντας παράλληλα τον στόχο της ψηφιακής μετάβασης, να διαμορφώσουμε  ένα πιο καλό και ελπιδοφόρο μέλλον για όλους. Ιδίως για τους μικρούς μαθητές που αποτελούν την ελπίδα του τόπου για το αύριο.»

Με τη σειρά του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής ΜακεδονίαςΘεόδωρος Μαρδίρηςανέφερε πως «Η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική και θα συνεχίσει, καθώς δρομολογούμε ήδη τον τρίτο διαγωνισμό», ενώ ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών τουΠανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαος Πλόσκας, επεσήμανε ότι «Οι ιδέες όλων των παιδιών ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Έμεινα έκπληκτος από το επίπεδο όλων. Το Τμήμα μας είναι πάντα χαρούμενο να υποστηρίζει ανάλογες δράσεις».

Υπενθυμίζουμε, ότι οι μαθητές της περιοχής αλλά και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,κλήθηκαν να προγραμματίσουν σε ηλεκτρονική εφαρμογή τις ιδέες τους, ενώ αξιολογήθηκαν από πενταμελή επιτροπή,η οποία απαρτιζόταν από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης.

Οι διακριθέντες κέρδισαν δώρα όπως: drones,tablet, κινητά και ποδήλατα.

Χορηγοί ήταν COSMOTE,τοPublic – Κατάστημα Κοζάνης και η εταιρεία Λιμνίδης ΑΕΒΕ – Καταστήματα FunnyBunny.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

 

Δείτε μαγνητοσκοπημένη την εκδήλωση https://youtu.be/Qs2_gWDyzuk

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν 2 μέλη εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης