Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: «Τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής δεν θα ξεχαστούν ποτέ»


Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Κοζάνης, τον Δήμο Κοζάνης και τον Μικρασιατικό Σύλλογο στην πλατεία Μικράς Ασίας στην Κοζάνη.

Η κ. Βέττα εκπροσώπησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο καταθέτοντας στεφάνι στο Μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού στη μνήμη των συμπατριωτών μας που θυσιάστηκαν το 1922. Μετά τη λήξη των εκδηλώσεων δήλωσε:

«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των ανθρώπων που θυσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Αποδίδουμε τιμή σε όσες και όσους δολοφονήθηκαν, εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους, αποχωρίστηκαν από τις οικογένειες και από τη γη τους, παραδομένοι στη μήνη ενός ανηλεούς στρατού. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, τα δράματα και οι κακουχίες των συμπατριωτών μας θα είναι πάντοτε τμήματα της συλλογικής μας μνήμης.

Οι Μικρασιάτες, ερχόμενοι στην Ελλάδα σε πολύ δύσκολες συγκυρίες, μεγαλούργησαν, πρωταγωνίστησαν και διέπρεψαν σε κάθε τομέα του κοινωνικού μας βίου. Εδώ στην Π.Ε. Κοζάνης, γνωρίζουμε καλά τα επιτεύγματα των συμπολιτών μας που προήλθαν από την Μικρά Ασία και πλούτισαν τη περιοχή με τις πολύπλευρες συνεισφορές τους στην οικονομία, τον πολιτισμό και την κοινωνία.

Σήμερα, εκτός των άλλων ωστόσο, είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τα δεινά που προξενεί ο εθνικισμός και να συμπράξουμε ώστε να χτίσουμε γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης, αντί για τείχη μίσους και αντιπαράθεσης.

Οι θυσίες των Μικρασιατών δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Ας κάνουμε, ωστόσο, ότι μπορούμε για να μην ξαναζήσουμε ποτέ τέτοιες περιόδους.

Είναι στο χέρι όλων μας»

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάστηκαν άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας 4 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 20-09-2021 έως 26-09-2021