Ειδήσεις

Μικρό Οδοιπορικό στη ζωή του Γεώργιου Λασσάνη: Παράταση έως 25 Σεπτεμβρίου 2021


Το νήμα της συλλογικής μνήμης, 200 χρόνια μετά από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, εκτυλίσσεται στις συνειδήσεις του παρόντος, αναζητώντας μορφή στον χώρο και τον χρόνο. Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης, επιχειρεί τη σχηματοποίηση αυτή, με αναφορά στο πρόσωπο του Κοζανίτη οραματιστή Γεώργιου Λασσάνη, μέσω μιας εικαστικής εγκατάστασης στο αρχοντικό που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στην ομώνυμη πλατεία.

Μία περιπλάνηση στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μέσα από μία πληθώρα εικαστικών πρακτικών – ζωγραφική, κόσμημα, κεντητική, εγκατάσταση – προ(σ)καλώντας την μνήμη να ενωθεί με το χθες και το σήμερα.

Η πολυσχιδής προσωπικότητά του και η συμβολή του στην εθνική απελευθέρωση αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο της εικαστικής αφήγησης, που ξεδιπλώνεται μέσα από οχτώ «Στάσεις Μνήμης», περικλείοντας η καθεμία μικρές οπτικοποιήσεις της ιστορίας, που ενσαρκώνονται στον χώρο του, σε κείνη τη μικρή κόγχη του δωματίου του, που το νήμα της ζωής του ξεκίνησε να συνυφαίνεται με τα αιώνια.

Συνεργατικό έργο των εικαστικών Ελένης Δινοπούλου, Βίκυς Ελευθεριάδου, Έλενας Ζέρβα και των καλλιτεχνών κοσμήματος Ελεονόρας Γαβαλίδου και Ελένης Σιούστη του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Κοζάνης.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 19:00 – 21:00.

Τα σχολεία μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 2461029843 (κα Βόμβα και κα Λιάκου) καθ’ όλη την διάρκεια του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Δήμος Κοζάνης

#Greece2021 #Greece200years #dimos_kozanis #kozani #events

Προηγούμενο άρθρο Τηλεθέρμανση: Χρήσιμες συμβουλές για την σωστή λειτουργία της εσωτερικής εγκατάστασης
Επόμενο άρθρο Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμου Κοζάνης: Ηλεκτροκίνηση, ποδηλατάδα και περίπατο γυναικών περιλάμβανε το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου