Ειδήσεις

Ο Δήμος Βελβεντού συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


Ο Δήμος Βελβεντού  συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, η οποία καθιερώθηκε το 2002 και αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμό της ΕΕ για την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Το θέμα της φετινής εκστρατείας ήταν

«Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα»

και πραγματοποιήθηκε από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Στόχος των δράσεων που υλοποιήθηκαν σε περισσότερες από 90 ελληνικές πόλεις ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην επιλογή βιώσιμων μέσων μετακίνησης και στην υιοθέτηση καθημερινών πρακτικών που θα συμβάλλουν στο να γίνει ο οικιστικός χώρος μας περισσότερο φιλικός προς τους πολίτες και το περιβάλλον.

Στον Δήμο Βελβεντού πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

  • 16-09-2021 – Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείων Βελβεντού: Ομιλία –ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη παιδικών ατυχημάτων με ποδήλατο, με τη συμμετοχή εκπροσώπου του αστυνομικού τμήματος Σερβίων.

 

  • 19-9-2021 – Σε συνεργασία με τον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Βελβεντού (ΜΟΤ.Ο.ΒΕ), τον Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Βελβεντού (ΣΜΑΒ) και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Βελβεντού: Μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής στη διαδρομή με ποδήλατο Πλάτανος-Μετόχι-Πλάτανος.
  • 22-09-2021 – Σε συνεργασία με το Κέντρο Αποθεραπείας- Αποκατάστασης, Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. «Κιβωτός»: Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης με την αναπηρία με τίτλο «Νύχτα Παραμυθιού με τους μίξ, μάξ  & μεξ». Διαδρομή: πάρκο Σταθάκη –  Παιδική Χαρά Βελβεντού –  κέντρο

Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στους Συλλόγους και Φορείς, οι οποίοι «αγκάλιασαν» την πρωτοβουλία του Δήμου καθώς και όλους του εθελοντές που βοήθησαν με διάφορους τρόπους στην υλοποίηση των δράσεων. Κυρίως όμως ευχαριστούμε όλους, όσοι συμμετείχαν, και συνέβαλλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.

 

Προηγούμενο άρθρο Λαμπαδηφορία 2021 στο Τσοτύλι
Επόμενο άρθρο Καλλιόπη Βέττα: «Το ξεπούλημα της ΔΕΗ αφήνει εντελώς απροστάτευτη την Ελληνική κοινωνία σε μια εποχή οξυμένης ενεργειακής κρίσης»