Ειδήσεις

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Εκδήλωση απονομής βραβείων και επαίνων του 1ου διακρατικού διαγωνισμού


Με θετικό πρόσημο πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση απονομής βραβείων και επαίνων σε μαθητές που συμμετείχαν στον 1ο διακρατικό διαγωνισμό συγγραφής δοκιμίου «Η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα» ο οποίος αποτελεί μια εξαιρετική σύμπραξη μεταξύ του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) και του Ελληνικό Μορφωτικού Ινστιτούτου Ιταλίας.

Την εκδήλωση, στην οποία  συμμετείχαν διευθυντές σχολικών μονάδων,   εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, χαιρέτησαν ο Αντιπρύτανης   Έρευνας και  Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθηγητής κ. Στέργιος Μαρόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Δ.Μ, κ. Όλγα Πουταχίδου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Γεώργιος Κόσυβας, ο  Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δ. Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Μαρδίρης, ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου (ΠΕΚ) ΤΗΜΕΝΟΣ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επ. καθηγητής κ. Δημήτρης Στημονιάρης ενώ τοποθετήσεις έκαναν η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας του Π.Δ.Μ., καθηγήτρια κ. Ελένη Γρίβα και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Ιταλίας, κ Νίκος Φράγκος.

Μαθητές/τριες των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης (της Ε & Στ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, όλων των τάξεων του Γυμνασίου και της Α΄ τάξης του Λυκείου) από σχολεία του  νομού Αττικής και των τεσσάρων νομών της Δυτικής Μακεδονίας βραβεύτηκαν για τα κείμενα που συνέγραψαν και πληρούσαν στο μέγιστο τα κριτήρια που είχαν προκαθοριστεί.  Τα κριτήρια αξιολόγησης και τα χαρακτηριστικά των κειμένων των μαθητών παρουσιάστηκαν από τις αξιολογήτριες των δοκιμίων της ομάδας του Π.Δ.Μ. κ. Ελένη Κοροσίδου, κ. Ιωάννα Καίάφα, κ. Χριστίνα Καραγιάννη και κ. Κυριακή Αμαραντίδου.

Απονεμήθηκαν τρία βραβεία για τους/τις μαθητές/τριες που ξεχώρισαν από  κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα και 10 τιμητικοί έπαινοι για τα επόμενα καλύτερα δοκίμια. Στο τέλος της  εκδήλωσης, οι μαθητές/τριες που βραβεύθηκαν πήραν τον λόγο και εξέφρασαν, με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο, τις απόψεις για τον διαγωνισμό και τα συναισθήματα τους για τη διαδικασία συγγραφής δοκιμίου. Την εκδήλωση συντόνισε η γενική γραμματέας του Π.Ε.Κ. ΤΗΜΕΝΟΣ, κ. Αναστασία Ελισαίου.

Προηγούμενο άρθρο Αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 28/9 λόγω διακοπής ρεύματος
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησε η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα