Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Επίσκεψη σε Τριγωνικό, Μεταξά, Μικρόκαστρο, Νεάπολη και Σιάτιστα


Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε το Τριγωνικό, τον Μεταξά, το Μικρόκαστρο, τη Νεάπολη και τη Σιάτιστα όπου συναντήθηκε με Προέδρους των τοπικών συμβουλίων, κατοίκους της περιοχής και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ..
Αρχικά, επισκέφθηκε το Τριγωνικό και το Μεταξά, όπου συναντήθηκε με τους Προέδρους κ. Γεώργιο Παπαθανασίου και  κ. Γιάννη Βλαχάβα. Από τις συνομιλίες αναδείχθηκαν θέματα που αφορούν τα κοινά προβλήματα όλης της Π.Ε. Κοζάνης: ανεργία, μετανάστευση των νέων, ερημοποίηση.
Ειδικότερα, τέθηκαν προβλήματα οδοποιίας, ξύλευσης, όπως και της μη λειτουργίας του αναμεταδότη με αποτέλεσμα η περιοχή των Καμβουνίων να μην έχει πρόσβαση στη μετάδοση  των καναλιών.
Τόσο κατά τη διάρκεια των επίσημων συζητήσεων, όσο και κατά την επίσκεψη στα χωριά, υπήρξαν συνομιλίες με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι επεσήμαναν την εγκατάλειψη και την απαξίωση που βιώνουν από τα αρμόδια Υπουργεία.
Επίσης, η κ. Βέττα, επισκέφθηκε το Μικρόκαστρο, τη Νεάπολη και τη Σιάτιστα, όπου συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ.. Στις συζητήσεις αναδείχτηκαν τα προβλήματα της περιοχής, με ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτογενή τομέα, αλλά και την εκτίναξη της ανεργίας λόγω της δραματικής μείωσης του γουνεμπορίου και, ευρύτερα, εξαιτίας της βίαιης και πρόχειρης απολιγνιτοποίησης.
Τέλος, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, ενώ από την πλευρά της κ. Βέττα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, απεμπολώντας ένα μοναδικό εργαλείο για τον έλεγχο της αγοράς ενέργειας, την τιθάσευση της ακρίβειας και την άσκηση κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής.

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική δράση «Πέρα από το “σύνορον” του Καποδίστρια»
Επόμενο άρθρο Δυτική Μακεδονία: 7 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας σε καταστήματα