Ειδήσεις

Εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης


Με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο Δήμος Εορδαίας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τον μήνα Οκτώβριο 2021.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

5-13 Οκτωβρίου 2021

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας φιλοξενεί στο χώρο του Πνευματικού κέντρου Πτολεμαΐδας την διαδημοτική έκθεση με συμμετοχή από βιβλιοθήκες της Μακεδονίας και του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με τίτλο «1821: Οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην τοπική ιστορία». Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10:00-13:00.

 

10 Οκτωβρίου 2021

Παρουσίαση βιβλίου του Τάκη Σαλκιτζόγλου «Η Μικρά Ασία στην επανάσταση του 1821 και η συμβολή των Μικρασιατών στον εθνικό αγώνα» από τον Μικρασιατικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, ώρα 11.30.

 

14 Οκτωβρίου 2021

Εκδήλωση Θρακικής Εστίας Πτολεμαΐδας, ομιλία με θέμα «Η συνδρομή των Θρακιωτών στην επανάσταση του 1821» Γιώργος Μάνος, συγγραφέας-ιστορικός.

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας «Αφιέρωμα στους ήρωες της Δυτ. Μακεδονίας-Τρούλος», στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, ώρα 18:00.

 

17 Οκτωβρίου 2021

«Για την πίστη και την λευτεριά» μουσική εκδήλωση στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, ώρα 12.00, με τη συμμετοχή των παιδικών και νεανικών χορωδιών του Κέντρου Νεότητας «Αγ. Κήρυκος», της Ι. Μ. Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας. Στην εκδήλωση συμμετέχει και η Σ.Μ. Γρεβενών.

 

24 Οκτωβρίου 2021

  1. Παρουσίαση Βιβλίου από τον Γιάννη Καλπούζα «Ραγιάς. Μέρες και Νύχτες του 1821».
  2. Έκθεση κούκλοας με το αντί, το βελόνι, το όνειρο και το μεράκι της Νίτσας Ξανθοπούλου.
  3. Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Διάφανοι ήρωες» από την εικαστικό-ιστορικό τέχνης Γλύκα Διονυσοπούλου.

στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, ώρα 18:30.

Συντονίζει η Αναστασία Γιαννακοπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Προηγούμενο άρθρο Εντάξεις νέων και πορεία υφιστάμενων έργων και επιχορηγήσεις Σεπτεμβρίουτου Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη στην Οικονομική Επιτροπή Π.Δ.Μ.
Επόμενο άρθρο 86 αρνητικά και 1 θετικά τα αποτελέσματα των rapid tests στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου