Ειδήσεις

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κοζάνης προς τον κ. Σταϊκούρα: Να δοθεί επίδομα θέρμανσης & στους καταναλωτές τηλεθέρμανσης


Να δοθεί επίδομα θέρμανσης και σε όσους καταναλωτές της Τηλεθέρμανσης πληρούν τα κριτήρια ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα το Σωματείο Εργαζομένων στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης, τονίζοντας πως η παράλειψη αυτή «δημιουργεί συνθήκες μοναδικής  διάκρισης εις βάρος μιας σημαντικής μερίδας συμπολιτών μας, αφήνει εκτός χιλιάδες κατοίκους περιοχών που κάθε χρόνο βιώνουν πολύμηνο άσχημο καιρό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμοκρασίες και ανάλογες απαιτήσεις θέρμανσης, πολίτες που ζουν σε μια περιοχή η οποία βιώνει μια διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική κρίση εξ αιτίας της εξελισσόμενης απολιγνιτοποίησης της.»

Το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τον Υπουργό έχει ως εξής:

 

ΘΕΜΑ: Επίδομα Τηλεθέρμανσης

Κύριε Υπουργέ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προγραμματίζεται να δοθεί από το Ελληνικό Κράτος επίδομα θέρμανσης σ’ έναν αριθμό πολιτών με βάση γεωγραφικά και εισοδηματικά κριτήρια. Επίδομα το οποίο αφορά την χρήση θερμαντικών καυσίμων, όπως είναι το πετρέλαιο, το πέλετ και το ξύλο, ενώ πρόσφατα προστέθηκε και το επίδομα προς τους καταναλωτές του φυσικού αερίου.

Στην επιδότηση, ατυχώς, δεν έχουν συμπεριληφθεί καταναλωτές της Τηλεθέρμανσης, μια παράλειψη που εκτός του ότι δημιουργεί συνθήκες μοναδικής  διάκρισης εις βάρος μιας σημαντικής μερίδας συμπολιτών μας, αφήνει εκτός χιλιάδες κατοίκους περιοχών που κάθε χρόνο βιώνουν πολύμηνο άσχημο καιρό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμοκρασίες και ανάλογες απαιτήσεις θέρμανσης, πολίτες που ζουν σε μια περιοχή η οποία βιώνει μια διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική κρίση εξ αιτίας της εξελισσόμενης απολιγνιτοποίησης της.

Δεδομένου ότι η Τηλεθέρμανση που λειτουργεί με επιτυχία στην περιοχή μας από το 1993 είναι αποδεδειγμένα ένα σύστημα απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, η εξαίρεση του από την επιδότηση εκτός από άδικη, δίνει και το λάθος μήνυμα σε μια περίοδο που αναγνωρίζεται πλέον πως η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να γίνει ο βασικός και πρωταρχικός στόχος και σκοπός όλων μας, με όποιο τρόπο μπορούμε.

Κύριε υπουργέ

Πιστεύουμε πως δεν απαιτούνται επιπλέον επιχειρήματα για να πειστείτε για το δίκαιο του αιτήματος μας.

Θεωρούμε ότι η μη συμπερίληψη της Τηλεθέρμανσης μέχρι τώρα στο επίδομα θέρμανσης οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση και ευελπιστούμε ότι θα διορθωθεί άμεσα αυτή η παράλειψη, έτσι ώστε να λάβουν αυτό που τους αναλογεί και οι καταναλωτές της που πληρούν τα θεσμοθετημένα κριτήρια.

Αναμένοντας τις ενέργειες σας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.            Ο Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Ζαφείρης              Σωτήριος Χατζής

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Θερμές ευχαριστίες στους δωρητές για την ενίσχυση του συσσιτίου
Επόμενο άρθρο Δήμος Εορδαίας: Δύο αυτοκίνητα για την μεταφορά παιδιών στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου