Ειδήσεις

Πανελλήνια Μουσική Συνάντηση στην Κοζάνη!


Ο Σύλλογος Φίλων της Τζαζ στην Κοζάνη και ο Δήμος Κοζάνης ΟΑΠΝ, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, διοργανώνουν Πανελλήνια Μουσική Συνάντηση στις 20 Οκτωβρίου 2021 στην Κοζάνη με την συμμετοχή έξι μουσικών σχημάτων και περισσότερων από 20 μουσικών από Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αθήνα και Κρήτη. Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 20.00 στην Αίθουσα Τέχνης της πόλης και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Γνωστή εδώ και δεκαετίες για την μουσική της παράδοση, η Κοζάνη  διαθέτει πληθώρα σημαντικών μουσικών αναγνωρισμένων παγκοσμίως στο χώρο της κλασσικής, της τζαζ αλλά και σε άλλα είδη της μουσικής. Στην πόλη έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετά χρόνια μια σχέση με τη τζαζ, τόσο από τους μουσικούς της όσο και από το ιδιαίτερα ζεστό ακροατήριό της, που πάντα στηρίζει την ποιοτική μουσική. Σε αυτή την Πανελλήνια Μουσική Συνάντηση θα συμμετέχουν σημαντικοί μουσικοί από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα ο τρομπετίστας  Γιάννης Οικονομίδης, ο σαξοφωνίστας  Κώστας Δημητρίου, οι πιανίστες  Γιώργος Τζούκας, Φίλιππος Κωσταβέλης, οι κιθαρίστες Κώστας Σαπαλίδης, Μπάμπης Τυρόπουλος, Μιχάλης Ζέγας, Θοδωρής Κότσυφας, Σάκης Ντοβόλης, οι μπασίστες  Ντίνος Μάνος, Βασίλης Κουτσονάνος, Δημήτρης Γιαλαμάς, Λάκης Τζήμκας, Φώτης Ντοβόλης και οι ντράμερ Δημήτρης Κλωνής, Σώτος Κουτσουνάνος, Αλέξανδρος Σπανίδης, Φώτης Βακουφτσής, Δημήτρης Αζοράκος, Μανόλης Κουτσουνάνος, Άγης Τζουκοπουλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών:

SAKIS DOVOLIS: Ο Σάκης Ντοβόλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη το 1988. Με το προσωπικό του project  Sakis Dovolis Trio, έχει μια πολυετή παρουσία στην Ελληνική Blues/Rock σκηνή, ενώ έχει εμφανιστεί σε κάποια από τα σπουδαιότερα Blues Festival της Ευρώπης (Suwalki Blues Festival στην Πολωνία, Suceava Blues Festival στη Ρουμανία, European Blues Challenge στην Πορτογαλία κ.α.). Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 2018 από την Αμερικανική Grooveyard Records στην Νέα Υόρκη ενω από το 2019 διατελεί κιθαρίστας του Διονύση Σαββόπουλου.

TYROPOULOS/KOUTSONANOS/AZORAKOS TRIO: Προς τιμήν του φιλανθρωπικού σκοπού της βραδιάς, οι Μπάμπης Τυρόπουλος (ηλ. κιθάρα), Βασίλης Κουτσονάνος (ηλ. μπάσο) και Δημήτρης Αζοράκος (τύμπανα) ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα σύντομο αλλά ιδιαίτερο σετ μουσικής, στην Αίθουσα Τέχνης.

ΣΩΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΝΟΣ “ACCELERATION” Ο Κοζανίτης ντράμερ Σώτος Κουτσουνάνος παρουσιάζει κομμάτια από τον πρώτο προσωπικό του δίσκο που κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες εβδομάδες. “Όλες οι συνθέσεις σε αυτή την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά στοχεύουν στο να αναδείξουν το ντραμιστικό στυλ και τις επιρροές μου. Η μελέτη των πολυρυθμικών ειδών της πατρίδας μου  της Κοζάνης και η ενασχόλησή μου με τους ρυθμούς της Ινδίας εμπλούτισαν το μουσικό μου λεξιλόγιο και διεύρυναν την μουσική μου αντίληψη. Βασική μου αρχή και φιλοσοφία είναι η διατήρηση ενός συμπαγούς και σταθερού groove, αλλά ταυτόχρονα να αναζητώ και να αξιοποιώ τα ηχοχρώματα των τυμπάνων», δηλώνει ο νεαρός ντράμερ. Παίζουν: Σώτος Κουτσουνάνος τύμπανα, Γιώργος Τζούκας πιάνο, Μιχάλης Ζέγας κιθάρα, Γιάννης Οικονομίδης τρομπέτα, Λάκης Τζήμκας μπάσο

KOTSIFAS/MANOS/KLONIS TRIO Τρεις από τους σημαντικότερους μουσικούς της τελευταίας δεκαετίας στην αθηναϊκή αυτοσχεδιαστική και δημιουργική μουσική σκηνή με  επιρροές από το ευρύτερο ρεπερτόριο της σύγχρονης τζαζ και αυτοσχεδιαστικής σκηνής σε ένα δυναμικό κι απρόβλεπτο σετ. Παίζουν: Θοδωρής Κότσυφας κιθάρα, Ντίνος Μάνος μπάσο, Δημήτρης Κλωνής τύμπανα.

JOHN  OIKONOMIDIS LATIN JAZZ QUARTET:  Ένα δυναμικό latin jazz συγκρότημα που το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει κλασσικές μελωδίες της αφροκουβανέζικης και βραζιλιάνικης τζαζ που άφησαν ιστορία στην παγκόσμια μουσική παράδοση, αλλά και συνθέσεις του τρομπετίστα και leader του σχήματος Γιάννη Οικονομίδη τρομπέτα, φλικορνο, κρουστά, ενορχήστρωση) από την δισκογραφική του δουλειά “Neverland” που κυκλοφορεί. Μαζί με τους Φίλιππο Κωσταβέλη (πιάνο),  Δημήτρη Γιαλαμά (μπάσο) και Αλέξανδρο Σπανίδη (τύμπανα ) υπόσχονται μια μοναδική μουσική εμπειρία με δυνατές ερμηνείες σε ένα μουσικό ιδίωμα που συνεχίζει να μαγεύει και να συναρπάζει!
Μια πολυεπίπεδη και πολυσήμαντη μουσική βραδιά που ενώνει μουσικούς και σχήματα από διάφορες πόλεις για καλό σκοπό! H μουσική χαρίζει ζωή και χαρά! Η στήριξη όλων για την επιτυχία της εκδήλωσης είναι σημαντική και απαραίτητη!

JAZZ BAND JFK: Η μπάντα του Συλλόγου Φίλων Τζαζ Κοζάνης, μια παρέα φίλων μουσικών με πολυάριθμες εμφανίσεις σε φεστιβάλ ερμηνεύει αγαπημένα jazz standards και συνθέσεις των μελών της. Παίζουν: Γιώργος Τζούκας πιάνο, Κώστας Δημητρίου σαξόφωνο, Κώστας Σαπαλίδης κιθάρα, Βασίλης Κουτσονάνος, Ντίνος Μάνος μπάσο, Φώτης Βακουφτσής,  και Μανόλης Κουτσουνάνος τύμπανα.

Τιμή εισιτηρίου
Γενική Είσοδος: 10 €

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις οδηγίες και το πρωτόκολλο των υγειονομικών αρχών.

Πληροφορίες: Μανόλης Κουτσουνάνος: τηλ 6975599364

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης: τηλ. 24610-24062, εσωτ. 1

 

Προηγούμενο άρθρο Rapid tests τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα κίνησης συνεργείων 18/10/2021-24/10/2021 για το Έργο Καταπολέμησης Κουνουπιών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας