Ειδήσεις

Θετικός ο απολογισμός των B2B συναντήσεων επιχειρηματιών και εκπροσώπων σούπερ μάρκετ για την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων


Στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε ο Δήμος Κοζάνης προβαίνει σε μία σειρά πρωτοβουλιών στήριξης των τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων, προκειμένου να μπορέσουν να προωθηθούν τα προϊόντα τους στην αγορά. 
Σε αυτή την κατεύθυνση, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουλίου 2020, στο χώρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκε μία σειρά επαγγελματικών συναντήσεων B2B, μεταξύ των τοπικών επιχειρηματιών  και στελεχών των σούπερ μάρκετ, στοχεύοντας στη μεταξύ τους γνωριμία και στην ανάπτυξη συνεργασιών. 
Ο απολογισμός της δράσης κρίνεται εξαιρετικά επιτυχημένος, με την ανταπόκριση των επιχειρήσεων σε αρχικό στάδιο να είναι θετική. Η είσοδος των τοπικών προϊόντων σε μία ευρύτερη αγοραστική κοινότητα αποτελεί το ζητούμενο, καθώς τα τρόφιμα και τα ποτά της περιοχής χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιοτική αξία, αλλά  περιορισμένη διείσδυση στην τοπική αγορά. 
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κώστας Κυριακίδης, «Η πρωτοβουλία των B2B συναντήσεων εντάσσεται σε ένα σύνολο πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Δήμος Κοζάνης και έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην ενίσχυση των τοπικών προϊόντων και τη συνολική τόνωση της τοπικής οικονομίας. Η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και των προϊόντων της περιοχής αποτελεί προτεραιότητα για εμάς.». 

Προηγούμενο άρθρο Υποβολή αίτησης για επανασύνδεση ρεύματος σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα στο Δήμο Εορδαίας
Επόμενο άρθρο Kαλλιτεχνικό εργαστήριο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης