Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: «Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες εργαζομένων στον Πολιτισμό για τη διαδικασία καταβολής του εποχικού επιδόματος και των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού»


Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά, την οποία συνυπέγραψαν 32 ακόμη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προς τους Υπουργούς Εργασίας και Πολιτισμού, με θέμα: «Καταγγελίες εργαζομένων στον Πολιτισμό για τη διαδικασία καταβολής του εποχικού επιδόματος και των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού».

Η ερώτηση βασίζεται σε δύο επιστολές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, στις οποίες αποτυπώνονται σοβαρά λάθη στη διαδικασία καταβολής του εποχικού επιδόματος στους δικαιούχους εργαζόμενους στον πολιτισμό, τα οποία οδηγούν, κατ’ επέκταση, σε απόρριψη των αιτήσεών τους.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι αναφέρονται στα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει έως σήμερα και στην καταβολή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν έχει ακόμη ανοίξει η διαδικασία ένταξης στα μέτρα στήριξης για όσους εγγράφονται στο Μητρώο Καλλιτεχνών μετά τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Όμως αυτά τα λάθη, οι καθυστερήσεις και οι παραλείψεις αφορούν τις πραγματικές ζωές χιλιάδων εργαζομένων και μάλιστα στον πιο σκληρά δοκιμαζόμενο και πληττόμενο κλάδο από την πανδημία και επομένως απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις, απαντήσεις και λύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.  Ο εμπαιγμός των ανθρώπων του πολιτισμού από την κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Προηγούμενο άρθρο Διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής από το Δήμο Εορδαίας στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση σε Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας