Ειδήσεις

Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα για τις δηλώσεις τετραγωνικών μέτρων ακινήτων στο Δήμο Κοζάνης


“Δεύτερη ευκαιρία” για τις δηλώσεις τετραγωνικών μέτρων ακινήτων θα έχουν οι ιδιοκτήτες σε όλη τη χώρα, για να δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων που έχουν στην ιδιοκτησία τους, αποφεύγοντας το πρόστιμο.

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, είναι διαθέσιμη ξανά η ηλεκτρονική «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ Τ.Μ. ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ» και θα δέχεται ηλεκτρονικά δηλώσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 66 του Νόμου 4830/2021 (ΦΕΚ 169 – 18/09/2021), οι υπόχρεοι σε δήλωση για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου, προκειμένου να υπολογισθούν επ’ αυτού φόροι τέλη και εισφορές προς το Δήμο Κοζάνης, που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση, υποβάλλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία, το αργότερο μέχρι τις 31.12.2021.

Οι υποβάλλοντες τη δήλωση, υποχρεούνται να καταβάλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, υπολογιζόμενα από 1.1.2020, μέχρι την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, με πρόστιμο είκοσι τοις εκατό (20%) επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.

 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους  μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://tetragonika.govapp.gr/.

Προηγούμενο άρθρο Κοζάνη: Υπογειοποιούνται όλοι οι σταθμοί MέσηςTάσης του ΔΕΔΔΗΕ στην πόλη
Επόμενο άρθρο Ευθαλία Ράνδου, διευθύντρια Παθολογικής Κλινικής «Μαμάτσειου»:« Κάνω έκκληση σε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί, (...) διότι θα θρηνήσουμε πάρα πολλά θύματα»