Ειδήσεις

Δήμος Εορδαίας : Συμμετέχουμε στην απογραφή δίνοντας δύναμη στον τόπο μας


Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 είναι η γνωστή προγραμματισμένη διαδικασία που διεξάγεται κάθε δέκα χρόνια από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η Απογραφή Πληθυσμού έχει τεράστια σημασία, γιατί καθορίζει τα έργα, τις δράσεις και το ύψος της χρηματοδότησης των Δήμων για τα επόμενα χρόνια.

Είναι λοιπόν σημαντικό να συμμετάσχουμε ΟΛΟΙ ενεργά γιατί είναι μια διαδικασία που αφορά το μέλλον μας. ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ.

 

Η απογραφή θα γίνει με δύο τρόπους:

  • Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή: Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας, τον οποίο θα βρείτε στο ενημερωτικό έντυπο.  Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο TAXISnet μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.
  • «Πόρτα – πόρτα»: Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, από την επόμενη μέρα θα μπορέσουν να απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική ταυτότητα και ειδική κονκάρδα με το σήμα της Στατιστικής Αρχής στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

 

Τέλος οι απογραφείς είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YVvrfK8Mqz4 https://www.youtube.com/watch?v=WUmsbLBOOzU

Προηγούμενο άρθρο Μιχάλης Παπαδόπουλος: Υπερδιπλάσιες οι ταξινομήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε σχέση με το 2020
Επόμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: 173 αρνητικά και 12 θετικά rapid tests στην κεντρική πλατεία