Ειδήσεις

Κοινή Επιστολή Σωματείων και Συλλόγων Εργαζομένων προς τον Πρωθυπουργό για το θέμα της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης


Εννέα Σωματεία και ΣύλλογοιΕργαζομένων, μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης συνυπογράφουν κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ζητούν «να παραταθεί, αλλά και να δίνεται προτεραιότητα, στην λειτουργία των Μονάδων του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για όσο χρόνο λειτουργεί η τηλεθέρμανση για να τροφοδοτείται απρόσκοπτα  με την απαραίτητη θερμική ενέργεια, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα για την ΣΗΘΥΑ, τους λέβητες φυσικού αερίου και η κατασκευή των δικτύων διασύνδεσης».

Την επιστολή προσυπογράφουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, η ΕΛΜΕ Κοζάνης, Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, το Σωματείο εστίασης Κοζάνης «Ερμής», ο Σύλλογος υπαλλήλων Νοσοκομείου Κοζάνης και Κέντρων Υγείας, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης, Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτ. Μακεδονίαςκαι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. (Π.Ο.Ε.- Δ.Ε.Υ.Α.) 

 

Η επιστολή:

Κοινή Επιστολή Σωματείων και Συλλόγων Εργαζομένων προς τον Πρωθυπουργό για το θέμα της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης 

                                                                                                      Κοζάνη 17 Ιανουαρίου 2022

Προς: Πρόεδρο της  Κυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Κοιν: 1. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα

  1. ΔΕΗΑ.Ε.
  2. ΑΔΜΗΕ
  3. Ρ.Α.Ε.

 

Η Τηλεθέρμανση Κοζάνης,  ένα από τα σπουδαιότερα έργα που υλοποιήθηκαν ποτέ στην Δυτική Μακεδονία και το σημαντικότερο έργο για την προστασία του περιβάλλοντος, αντιμετωπίζει πλέον τον πολύ σοβαρό κίνδυνο να πάψει να λειτουργεί λόγω της ελλιπούς τροφοδοσίας του σε θερμική ενέργεια από τις λιγνιτικές Μονάδες του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου.

Στην απευκταία αυτήν περίπτωση θα μείνουν χωρίς θέρμανση 70.000 πολίτες,το νοσοκομείο, οι υγειονομικές μονάδες, τα σχολεία, τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και ενώ βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και άσχημων καιρικών συνθηκών. 

Γι’ αυτό ζητάμε να παραταθεί, αλλά και να δίνεται προτεραιότητα, στην λειτουργία των Μονάδων του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για όσο χρόνο λειτουργεί η τηλεθέρμανση για να τροφοδοτείται απρόσκοπτα  με την απαραίτητη θερμική ενέργεια, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα για την ΣΗΘΥΑ, τους λέβητες φυσικού αερίου και η κατασκευή των δικτύων διασύνδεσης.

 

Με εκτίμηση

  1. Σωματείο Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Κοζάνης
  2. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
  3. ΕΛΜΕ Κοζάνης
  4. Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης
  5. Σωματείο εστίασης Κοζάνης «Ερμής»
  6. Σύλλογος υπαλλήλων Νοσοκομείου Κοζάνης και Κέντρων Υγείας
  7. Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης
  8. Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτ. Μακεδονίας
  9. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. (Π.Ο.Ε.- Δ.Ε.Υ.Α.)

 

Προηγούμενο άρθρο Μεικτή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθρο Κινητή μονάδα για εμβολιασμό κατά της Covid-19 στους Πύργους και στον Άγιο Χριστόφορο του Δήμου Εορδαίας