Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενόψει της διεξαγωγής αιμοληψιών των συγγενών πεσόντων του ΄40


Πραγματοποιήθηκαν στις Π.Ε.ΚοζάνηςΦλώριναςΚαστοριάς και Γρεβενών οι συσκέψεις των εμπλεκομένων φορέων για τη διαδικασία αιμοληψιών των συγγενών των Δυτικομακεδόνων πεσόντων.

Συγκεκριμένα καθορίστηκαν τα επιτελεία που θα στελεχώσουν τα κλιμάκια αιμοληψιών, οι ημερομηνίες διεξαγωγής, τα σημεία συγκέντρωσης των δειγμάτων, καθώς και λεπτομέρειες για τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τη Γενική συντονίστρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τη δράση «Εύρεση συγγενών των Δυτικομακεδόνων πεσόντων, λήψη δειγμάτων αίματος  και ταυτοποίηση οστών μέσω DNA»,κα Τσακυριαννίδου Έφη:

«Οι πρόεδροι των Κοινωφελών Επιχειρήσεων των Δήμων, οι υπεύθυνοι των Δομών «Βοήθεια στο σπίτι», με τους νοσηλευτές και τους Κοινωνικούς λειτουργούς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι με τη διάθεση εθελοντών ιατρών, αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του

Περιφερειάρχη Γεώργιου Κασαπίδη από την πρώτη στιγμή. Με αίσθημα ευθύνης, νιώθοντας τον ίδιο σεβασμό και την ίδια πατριωτική ευαισθησία προς τους νεκρούς μας ήρωες είναι πρόθυμοι να παράσχουν εθελοντικό έργο, υποστηρίζοντας αμέριστα την εν λόγω δράση».

Οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων ο κ.Τσιούμαρης Γρηγόριος, ο κ.Κιοσές Ιωάννης, ο κ.Σαββόπουλος Δημήτριος και ο κ.Γιάτσιος Ιωάννης,

καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ.Γρηγοριάδης Γρηγόριος κινούνται  σε πυρετώδεις ρυθμούς ώστε να πετύχει αυτό το εγχείρημα.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής της διαδικασίας αιμοληψιών ορίστηκαν ως εξής:

Για την Π.Ε.Καστοριάς

η 8η (ημέρα Τρίτη) Σεπτεμβρίου 2020

Για την Π.Ε.Κοζάνης

η 14η (ημέρα Δευτέρα) και 15η (ημέρα Τρίτη) Σεπτεμβρίου 2020

Για την Π.Ε.Φλώρινας

η 15η (ημέρα Τρίτη) και 16η (ημέρα Τετάρτη) Σεπτεμβρίου 2020

Για την Π.Ε.Γρεβενών

η16η (ημέρα Τετάρτη) Σεπτεμβρίου 2020

Για οποιαδήποτε πληροφορία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί με τους συντονιστές της διαδικασίας σε κάθε Π.Ε. στα τηλέφωνα:

Για την Π.Ε. Κοζάνης: Υπεύθυνος συντονισμού κ. Αθανάσιος Σταυρούσης, τηλ: 2461351385.

Για την Π.Ε.Φλώρινας: Υπεύθυνος συντονισμού κ.Γεώργιος Θεοχαρίδης, τηλ: 2385350409-2385350400.

Για την Π.Ε.Καστοριάς: Υπεύθυνη συντονισμού κα. Γεωργία Δήμου, τηλ: 2467350200-2467350216.

Για την Π.Ε.Γρεβενών: Υπεύθυνη συντονισμού κα. Ελένη Μάνιου, τηλ: 2462353333.

Προηγούμενο άρθρο Στελέχωση του Αιματολογικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο» με δύο επικουρικούς ιατρούς
Επόμενο άρθρο Συσσίτιο Δήμου Κοζάνης: Διαρκής στήριξη από επιχειρήσεις, συλλόγους και πολίτες