Ειδήσεις

Τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Εορδαίας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Α.Ε.


Θέματα που αφορούν την κατασκευή χαλύβδινου αγωγού μέσης πίεσης, που θα μεταφέρει το αέριο από τον αγωγό ΤΑP στην Φλώρινα μέσω της Κοινότητας Περδίκκα, συζητήθηκαν μεταξύ του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ)  Μάριου Τσάκα.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κυρίου Πλακεντά, παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Κοινότητας Περδίκκα Φώτης Κεμερλής και ο Κοινοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», Ηλίας Αρσενίδης.

Στην συζήτηση που ακολούθησε αρχικώς ετέθη από το Δήμαρχο Εορδαίας προς τον κύριο Τσάκα, η ενόχληση για το έλλειμμα ενημέρωσης από πλευράς ΔΕΔΑ τόσο προς τον δημοτική όσο και προς την κοινοτική αρχή για το όλο Project, καθώς και για μία σειρά ενεργειών που πραγματοποίησε η εταιρεία, χωρίς κανείς από τους προαναφερόμενους να γνωρίζει λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια τέθηκαν μία σειρά ερωτήματα στα οποία δόθηκαν απαραίτητες διευκρινίσεις και συμφωνήθηκαν σημεία τα οποία σε γενικές γραμμές περιλαμβάνουν τα κάτωθι:

  1. Αναφορικά με την πιθανότητα επικινδυνότητας του αγωγού, ο κύριος Τσάκας διαβεβαίωσε ότι ο αγωγός είναι απόλυτα ασφαλής, τονίζοντας ότι πληροί όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται μέσα από τα εκδοθέντα ΦΕΚ, σημειώνοντας με έμφαση ότι ήδη περνάει μέσα από 35 πόλεις.
  2. Στο αίτημα παροχής Φ/Α στην Κοινότητα Περδίκκα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ σημείωσε ότι θα γίνει από τη νέα όδευση μεσαίας πίεσης, που αφορά και άλλες περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης μεταξύ αυτών και τον Περδίκκα.
  3. Ο κύριος Τσάκας διαβεβαίωσε ότι θα κατασκευαστεί αντλιοστάσιο στον Περδίκκα και θα υπάρξει δωρεάν κατασκευή παροχής του Φ/Α έως και την είσοδο των οικιών του χωριού. Για την κάλυψη του υπόλοιπου ποσού που απαιτείται προτάθηκε η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, όπως προβλέφθηκε για την πόλη της Φλώρινας.
  4. Έγινε αποδεκτό το αίτημα για πλήρη αποκατάσταση της οδοποιίας, από τις ζημίες που θα προκληθούν λόγω των απαιτούμενων εργασιών για την διέλευση του αγωγού.
  5.  Έγινε επίσης αποδεκτό το αίτημα για πρόσληψη ανέργων του Περδίκκα, καθ’ όλη τη διάρκεια των απαιτούμενων εργασιών, μέσα από διαδικασία που θα πιστοποιήσει το Κοινοτικό Συμβούλιο.
  6. Διάφορα άλλα θέματα ανταποδοτικότητας του εν λόγω έργου, δόθηκαν από το Δήμαρχο Εορδαίας και τους εκπροσώπους της Κοινότητας Περδίκκα με λίστα στον κύριο Τσάκα και ο τελευταίος διαβεβαίωσε ότι θα απαντήσει επί αυτών στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέλος να υπογραμμιστεί ότι ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΔΕΔΑ Α.Ε., κατόπιν απαίτησης του κυρίου Πλακεντά, δεσμεύτηκε για ενημερωτική καμπάνια με την έκδοση ειδικών φυλλαδίων καθώς και με καταχωρήσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε., έτσι ώστε να ενημερωθεί ο κάθε πολίτης της περιοχής μας για το εν λόγω έργο και τη σημαντικότητα του.

 

Προηγούμενο άρθρο Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας συγχαίρει τους επιτυχόντες μαθητές του
Επόμενο άρθρο Σημαντική αύξηση 17% στον αριθμό των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας