Ειδήσεις

Ημερίδα με θέμα την Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου BIocircular στο Δήμο Βοίου


Την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, το Αγροβόϊο σε συνεργασία με το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, πραγματοποίησαν ημερίδα στο χώρο του Δημοτικού καταστήματος Νεάπολης του Δήμου Βοίου, με τίτλο «Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου Biocircular, το οποίο συνδυάζει την κυκλική οικονομία με την υψηλή τεχνολογία» στο πλαίσιο του έργου Biocircular.

Ο σκοπός της ημερίδας υπήρξε η ενημέρωση για τα αποτελέσματα του έργου για όσους συμμετέχουν στην Αγροδιατροφική Εφοδιαστική Αλυσίδα και θέλουν να εφαρμόσουν σύγχρονες πρακτικές παραγωγής των τροφίμων σε εναρμόνιση των βασικών Ευρωπαϊκών πολιτικών (green transformation, digital transformation of the Agrifood sector).

Το έργο BIOCIRCULAR με κωδικό Τ1ΕΔΚ-03987 αποτελεί μία καινοτόμα δράση που ως στόχο έχει την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και των δυνατοτήτων των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για τη διασύνδεση όλων των επιμέρους διαδικασιών στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων αλλά και άλλων γεωργικών εκμεταλλεύσεων, στη βάση της έννοιας της «κυκλικής γεωργίας». Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Engineers for Business, Ergo-Planning ΕΠΕ και Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας & Αγρο-Τεχνολογίας (IBO/EKETA), με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι επιμέρους πτυχές του προγράμματος, ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή εκπαιδευτικού υλικού.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τον προπομπό και άλλων προγραμμάτων Βιοοικονομίας που θα ακολουθήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του έργου, https://biocircular.gr/.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Κοζάνης, ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τρεις αλλοδαπούς
Επόμενο άρθρο Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές και οικισμούς του Δήμου Εορδαίας