Ειδήσεις

Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό από τον Σύλλογο Φίλοι του Βιβλίου


Ο Σύλλογος «Φίλοι του Βιβλίου» συμπράττει με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους: Αγίου Χριστοφόρου, Καρυοχωρίου, Σπηλιάς, Ερμακιάς και πραγματοποιούν το 3ο λογοτεχνικό οδοιπορικό στον τόπο με τίτλο: «Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό».

Ένα λεωφορείο 3B (ByBusBooks) εφοδιασμένο με θεματικά λογοτεχνικά κουτιά θα ξεκινήσει από την πόλη της Πτολεμαΐδας, θα σταθμεύσει στα χωριά των γραμμών  και θα αλληλεπιδράσει με τις ιστορίες του χωριού.

Σε κάθε στάση της γραμμής, ένας λαϊκός αφηγητής  θα χαρίζει στους οδοιπόρους μια ιστορία του χωριού η οποία θα καταγράφεται και θα ταξιδεύει στο επόμενο χωριό. Ομάδα εικαστικών του τόπου θα απεικονίζουν τον λαϊκό αφηγητή ή την ιστορία του.

Συνοδοιπόροι του ταξιδιού θα είναι:  ο Αργύρης Παφίλης  για να αφηγείται την ιστορία του κάθε  τόπου, ομάδα εικαστικών (Γιώργος Μαμαλίγκας, Γιώτα Καρβουνιάρη, Κική Στούμπου) για να δημιουργούν το πορτρέτο του λαϊκού αφηγητή, ο Μιχάλης Πιτένης για να καταγράφει την λαϊκή αφήγηση κι η Σοφία Καλμανίδου για να εμψυχώνει δημιουργικά τις αναγνώσεις των βιβλίων .

Οι «Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό» θα συνοδεύονται πάντα από τις παραδοσιακές μουσικές και γεύσεις  του δρόμου που θα περπατούν.

 

Προηγούμενο άρθρο Γιώργος Αμανατίδης: Η Πολιτεία μεριμνά για την αντιμετώπιση των ζητημάτων των αγροτών μας
Επόμενο άρθρο Το πλαίσιο δράσης της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν στο Δήμο Εορδαίας