Ειδήσεις

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέα Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρας Σδούκου, στο Δήμαρχο Εορδαίας


Τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί κυβερνητικό κλιμάκιο στη Δυτική Μακεδονία ενόψει της ΔΕΘ.

Ο κύριος Πλακεντάς υποδέχθηκε την κυρία Σδούκου και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Εορδαίας, ενώ επισήμανε ότι παρά την προσπάθεια που γίνεται για να στηριχτεί η περιοχή και ειδικότερα η Τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας, η παγκόσμια ενεργειακή κρίση αποτελεί τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Η κυρία Σδούκου από την πλευρά της σημείωσε ότι η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της ασφαλούς ενεργειακής τροφοδοσίας της χώρας τον επόμενο δύσκολο χειμώνα που έρχεται λόγω της ενεργειακής κρίσης, τονίζοντας πως έτσι κι αλλιώς η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είναι η καρδιά του ενεργειακού σχεδιασμού της Κυβέρνησης, στην προσπάθεια δρομολόγησης ενός αναπτυξιακού πλάνου, το οποίο θα δώσει νέες θέσεις εργασίας μέσα από καινούργιες δραστηριότητες στην κατεύθυνση της Πράσινης Μετάβασης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επαγγελματική Κατάρτιση Πανεπιστημιακού Επιπέδου από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την Δ.ΥΠ.Α.
Επόμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών