Ειδήσεις

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης


Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018 (ΦΕΚ 133/19-07-2018 τ.Α΄) Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι», και το  Άρθ. 67, παρ.5 & 167, παρ.1 του Ν 3852/2010, όπως έχουν τροποποιηθεί με τις διατάξεις του αρθ. 184, παρ. 1 και παρ.2 του Ν 4635/2019, καθώς και το άρθρο 78 του ν.4954/2022 «Λήψη αποφάσεων συλλογικών οργάνων ΟΤΑ ά βαθμού και διοικητικών συμβουλίων εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων κατά το διάστημα ισχύος των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού CIVID-19» σας παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο του Δήμου Κοζάνης Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη, την Τρίτη 20-09-2022 και ώρα 20:00  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων.

Η συνεδρίαση  πραγματοποιείται διά ζώσης, (τηρουμένων όλων των εν ισχύ υγειονομικών μέτρων)  και μέσω τηλεδιάσκεψης παράλληλα.

 

                      

                            ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 
Συζήτηση – ενημέρωση για την φοιτητική στέγη στο Δήμο Κοζάνης.

Εισηγητής: κ. Μάρκος Φλώρος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.

 
Ενημέρωση στο πλαίσιο υλοποίησης του Πακέτου Εργασίας 4 της Πράξης «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση και της Κοινωνικής ένταξης των ατόμων με Αναπηρία και Ατόμων με Χρόνιες Παθήσεις και των Οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Εισηγητής: κ. Βασίλειος Κούτσιανος, Γενικός Γραμματέας Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

 
Έγκριση υπογραφής συμφωνητικού με τη ΔΕΗ Α.Ε. με αντικείμενο την μερική χρηματοδότηση ύψους 290.000 € για την κατασκευή έργων στο Δήμο Κοζάνης.

Εισηγητής κ. Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης.

 
Έγκριση χορήγησης άδειας εισόδου – εξόδου: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΑΤΣΙΝΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Εισηγήτρια: κ. Νούλα Τουμπουλίδου, Αντιδήμαρχος Κοζάνης

 
Έγκριση 8ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος 2022 του Δήμου Κοζάνης.

Εισηγήτρια: κ. Νούλα Τουμπουλίδου, Αντιδήμαρχος Κοζάνης

 
Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας για την εκμίσθωση Δημοτικής έκτασης εμβαδού 4341,73 τ.μ στην Κτηματική περιοχή της κοινότητας Κοίλων για αποθηκευτικό χώρο (αποθήκευση στερεών καυσίμων – pellet – μαρμάρων – οικοδομικών  υλικών – wood waste)

Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοεμτζόπουλος, Αντιδήμαρχος Κοζάνης

 
Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας, για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης εμβαδού 5.373,03 τ.μ. στην κτηματική περιοχή Λευκοπηγής για κτηνοτροφική χρήση.

Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοεμτζόπουλος, Αντιδήμαρχος Κοζάνης

 
Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας, για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης εμβαδού 4.867,636 τ.μ. στην κτηματική περιοχή της κοινότητας  Αγ. Χαραλάμπους για κτηνοτροφική χρήση.

Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοεμτζόπουλος, Αντιδήμαρχος Κοζάνης

 
Γνωμοδότηση για έγκριση ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  του έργου «Μονάδα παραγωγής σιδηροχρωμίου στις Δ.Ε. Ελλησπόντου και Κοζάνης στο Δήμο Κοζάνης, της Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» με φορέα του έργου την ΕΛΛΗΜΕΤ Α.Ε.

Εισηγητής: κ. Μιλτιάδης Μαγγιρίδης, Αντιδήμαρχος Κοζάνης

 
Γνωμοδότηση για έγκριση ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  του έργου «Βελτίωση οδικού τμήματος Καισάρεια -Αιανής με κατασκευή γέφυρας στη θέση ‘’Χάντακας’’ Δ.Ε, Αιανής και Ελίμειας, Δήμου Κοζάνης, Π.Ε. Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» με φορέα του έργου την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Εισηγητής: κ. Μιλτιάδης Μαγγιρίδης, Αντιδήμαρχος Κοζάνης

 
Γνωμοδότηση για έγκριση ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  του έργου «Καθαρισμός κοίτης του ρέματος Βούρινος του οικισμού Χρωμίου Αντιπλημμυρικού master plan ρεμάτων (υποέργο 50) στην ΠΕ Κοζάνης, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» με φορέα του έργου την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ΠΕ Κοζάνης, Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

Εισηγητής: κ. Μιλτιάδης Μαγγιρίδης, Αντιδήμαρχος Κοζάνης

 
Έγκριση 7ης τροποποίησης – αναμόρφωσης Προϋπολογισμού 2022 του Δήμου Κοζάνης.

Εισηγήτρια: κ. Ελπίδα Κουϊμτζίδου, Αντιδήμαρχος Κοζάνης

 
Έγκριση υποβολής αιτήματος χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας βρεφικού σταθμού με την επωνυμία «Βρεφικός Σταθμός Νέας Καρδιάς Κοίλων του Δήμου Κοζάνης»

Εισηγητής: κ. Γρηγόριος Τζουμερκιώτης, Αντιδήμαρχος Κοζάνης.

 
Επέκταση εκ νέου της συμμετοχής στο νέο ενοποιημένο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» (Περιόδου 2022-2023) και για κάθε χρονική περίοδο έως και τη λήξη των προγραμμάτων στην κατηγορία Α1: βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών.

Εισηγητής: κ. Γρηγόριος Τζουμερκιώτης, Αντιδήμαρχος Κοζάνης.

 
Τροποποίηση της αριθμ. 64/2022 Α.Δ.Σ. με θέμα «Έγκριση υπογραφής συμφώνου συνεργασίας και συστήματος διοίκησης για την ανάπτυξη της λίμνης και της παραλίμνιας περιοχής λίμνης Πολυφύτου»

Εισηγητής: κ. Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης

 
Αιτήσεις – έγγραφα – ανακοινώσεις  
 

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδεται ζωντανά στο κανάλι του YouTube. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν με αναζήτηση ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ.

Μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης και ώρα 15:00 μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερωθείτε σχετικά.

 

Προηγούμενο άρθρο Υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του έργου μετατροπής του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε κτίριο του Αστυνομικού τμήματος
Επόμενο άρθρο Παραδοσιακό Γλέντι στα Νάματα Κοζάνης