Ειδήσεις

Σύσκεψη με θέμα την οδική ασφάλεια


Η οδική ασφάλεια, η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στη Δυτική Μακεδονία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με το Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας Θωμά Νέστορα.

Στη σύσκεψη μετείχαν

οι Διευθυντές των τεσσάρων Διευθύνσεων Αστυνομίας, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών κύριοι  Σπύρος Διόγκαρης, Νικόλαος Έξαρχος, Παναγιώτης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Ντίνας οι Διοικητές των πέντε Τμημάτων Τροχαίας, Κοζάνης, Εορδαίας, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών κύριοι Ελευθέριος Καραδίσογλου, Παναγιώτης Αβραμίδης, Στυλιανός Τσαταλπάς, Δημήτριος Γκίνης, Κωνσταντίνος Αλμπάνογλου, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και η Προϊστάμενη Τμήματος εκτέλεσής συγκοινωνιακών έργων της Π.Ε. Γρεβενών Αλεξία Παπαθεοδώρου.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης ενημερώθηκε για θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Περιφέρειας καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλει η Αστυνομία παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, να ενισχύσει την αστυνόμευση σε όλη την Περιφέρεια και  να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα.

Παράλληλα έγινε ιδιαίτερη αναφορά, στην εμφάνιση άγριων ζώων όπως (αρκούδες, υβρίδια χοίρων) στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και στην ανάγκη ελέγχου της παρουσίας τους, στο οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μία επιτροπή, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Τροχαία, προκειμένου να δημιουργηθεί μία αμφίδρομη σχέση αποτελεσματικής συνεργασίας, ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή, τους φορείς και τις Αστυνομικές διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις Τροχαίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύσκεψη δόθηκε στην οδική ασφάλεια των μαθητών, στη συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, στη συνεργασία με τους Διευθυντές εκπαίδευσης, την  εκπαιδευτική κοινότητα, και τους συλλόγους ΑΜΕΑ γονέων και κηδεμόνων, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και πρόληψη των τροχαίων Ατυχημάτων.

Η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα οδικής συμπεριφοράς είναι από τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής  και στοχεύουν κατ’ εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Προηγούμενο άρθρο Διενέργεια rapid tests στη Σιάτιστα
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τηλεδιάσκεψη